Komentara: 0
Pregleda: 1038

Premijera predstave na mađarskom jeziku - "Ko zna da li ćeš me ponovo videti?"

17.10.2023. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Premijera predstave "Ko zna da li ćeš me ponovo videti? Jedna priča o Katalin Karadi" zakazana je za petak, 20. oktobar u 19.30 časova. Autor teksta je Rozi Brešćanski, a radnja predstavlja jedan izmišljen događaj u životu Katalin Karadi, jedne od najpopularnijih filmskih glumica i pevačica u godinama pre Drugog svetskog rata.
Premijera predstave na mađarskom jeziku - "Ko zna da li ćeš me ponovo videti?"

Tokom poslednjeg nastupa u Mađarskoj, proslavljena glumica i pevačica priseća se svog života, pružajući uvid u svoj životni put i sudbinu. Predstava otvara i danas aktuelna pitanja o pripadnosti, domovini, umetnosti, ljubavi, uspehu. Reditelj predstave je Zoltan Mezei, glavnu ulogu igra Žuža Kalmar, a na sceni će se naći i pijanista Geza Kučera

 - Ovo je 11. predstava koja će se naći na repertoaru Drame na mađarskom jeziku, koje će se igrati sve do kraja kalendraske godine. Od 1. januara se selimo u novu zgradu, i ne znam kako ćemo moći adaptirati ove stare predstave na novu scenu, i da li će uopšte biti moguće - kaže Petronela Kermeci, umetnički direktor Drame na mađasrkom jeziku. 

Nakon premijere, prva repriza očekuje se početkom novembra, najavio je Igor Lerić, pomoćnik upravnika Narodnog pozorišta, napomenuvši da se u Narodonom pozorištu od 24. do 29. oktobra održavaju Dani vojvođanskog narodnog glumišta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1038
Povezane teme

Narodno pozorište

premijera predstave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.