Komentara: 1
Pregleda: 4823

Premijera predstave "Iza kulisa"

25.03.2015. u 11:53h
Izvor: RTV Yueco
Glumci Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u petak će premijerno izvesti predstavu „Iza kulisa“, Majkla Frejna. Režiju i izbor muzike potpisuje Snežana Trišić.
Premijera predstave "Iza kulisa"

Zbog finansijske situacije u kojoj su se našli, zbog neizmirivanja obaveza od strane Grada Subotica, rad na komediji „Iza kulisa“ rema rečima ekipe, koja je radila predstavu, bio je težak i pun neizvesnosti.

Predstava „Iza kulisa“ je vodvilj o pozorištu, vodvilj u pozorištu. Priča prati tri faze pripreme i igranja jedne predstave. Radnja predstave se događa iza kulisa, što je u svakoj predstavi zanimljivije nego ispred kulisa, ističe rediteljka Snežana Trišić. Predstava prati ono što se događa iza kulisa, te kako to utiče na raspad, koji se događa na sceni. Zbog finanisijske situacije u kojoj su se našli i neizvesnosti da li će do premijere dobiti scenografiju, svi su saglasni da je predstava mogla da ponese naziv „Bez kulisa“.

Ipak, iako je scenografija neizvesna, kostimi za predstavu su spremni, kaže Marko Marosiuk, koji je u isto vreme radio kostime za dve predstave Narodnog pozorišta.

Premijera predstave "Iza kulisa"

Glumica Minja Peković, u predstavi tumači lik Doti Otli, umišljene dive trećerazrednog pozorišta.

Premijera predstave „Iza kulisa“ na sceni Jadran biće izvedena u petak.

Kao i u prethodnih godina projekciju su u standardnom terminu od 19,30 časova, ulaznice za premijeru koštaju 550, dok su za ostala izvođenja 350 dinara. Blagajna pozorišta radi svaki dan od 10 do 13 časova i od 18 časova pa sve do početka predstave. Informacije i rezervacije na broj telefona 024/557-436.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 3 dana
Komentara: 1
Pregleda: 4823
Povezane teme

Narodno pozorište

pozorište

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.