Komentara: 0
Pregleda: 1780

Premijera predstave "Crnac" u sredu u pozorištu Deže Kostolanji

15.12.2014. u 16:21h
Izvor: RTV Yueco
U Pozorištu “Deže Kostolanji” , u sredu, će biti premijerno prikazana predstava “Crnac”. “Crnac” je ispovest prema motivima istoimenog romana Tatjane Gromače i autorskih tekstova mlade glumice Dubravke Tintor. Premijera je zakazana za 19.30 časova.
Premijera predstave "Crnac" u sredu u pozorištu Deže Kostolanji

Predstava  “Crnac” je nastala po motivima istoimenog romana Tatjane Gromače, koji govori o odrastanju jedne ženske osobe, koja je rođena u mešovitom braku, te okolnostima koje je doneo rat. Mlada Riječanka, Dubravka Tintor, koja je studije glume završila u Novom Sadu, ističe važnost ličnih razloga za rad na ovoj predstavi.

Roman “Crnac” Tatjane Gromače  je pisan u fragmentima, bez dramskog toka radnje i realističnih situacija, pa je za predstavu bio potreban ozbiljan dramaturški rad. Pretvaranje testa u scenski atraktivan nastup povereno je mladoj dramaturškinji, Danijeli Macuri.

Predstava “Crnac” će u Pozorištu “Deže Kostolanji” premijerno biti izvedena u sredu, sa početkom u 19.30 časova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1780
Povezane teme

pozorište kostolanji deže

pozorište deže kostolanji

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.