Komentara: 20
Pregleda: 2319

Prekršajni sud prošle godine naplatio više od 235 miliona dinara od kazni i troškova postupka

16.01.2024. u 11:33h
Izvor: Subotica.com
Prekršajni sud u Subotici prošle godine u radu je imao 10.300 predmeta, a na ime izrečenih novčanih kazni i troškova postupka ukupno naplaćeno je gotovo 235,4 miliona dinara.
Prekršajni sud prošle godine naplatio više od 235 miliona dinara od kazni i troškova postupka

U godini za nama najviše podnetih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka bilo je iz oblasti bezbednosti javnog saobraćaja.

Ovu oblast prate prekršaji iz oblasti javne bezbednosti, finansija i carina, oblasti javnog reda i mira, odbrane - vojske, privrede, a potom iz oblasti radnih odnosa i zaštite na radu - objašnjava predsednik Prekršajnog suda u Subotici, Tanja Vladušić Rudić.

Prekršajni sud prošle godine naplatio više od 235 miliona dinara od kazni i troškova postupkaOd ukupnog broja zaprimljenih zahteva za pokretanje prekršajnog postupka rešeno je 8.619, a iz Prekršajnog suda podvlače da se najveći broj predmeta reši tokom jedne godine.

Prošle godine u 8.341 predmetu postupak je trajao do jedne godine, a samo u 218 predmeta postupak je trajao duže. Predmeti koji su u vezi sa prekršajima iz oblasti carinskog, spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja, javnih prihoda i finansija zahtevaju složeniji dokazni postupak i upravo iz tog razloga prekršajni postupak u tim predmetima uglavnom traje duže, a i rok zastarelosti je duži kada su u pitanju prekršaji iz navedenih oblasti - precizira Vladušić Rudić i dodaje da je prošle godine na ime izrečenih kazni i troškova postupka naplaćeno gotovo 235,4 miliona dinara - Jedan deo novčanih kazni se odnosi na kazne izrečene u prekršajnom postupku, a jedan deo kazni se odnosi na novčane kazne koje su bile izrečene od strane organa uprave u fiksnom iznosu, a koje okrivljeni nisu isplatili u zakonskom roku od osam dana.

Inače, u Prekršajnom sudu u Subotici prethodne godine u prekršajnoj materiji postupalo je ukupno 8 sudija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 2 nedelje
Komentara: 20
Pregleda: 2319
Povezane teme

prekršajni sud

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.