Komentara: 8
Pregleda: 7954

Prekršajna prijava protiv preduzeća "Park Palić"

25.02.2016. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Prekršajna prijava protiv preduzeća "Park Palić"

Upravni inspektorat Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave podneo je zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih lica u 11 javnih preduzeća, jer nisu izradili Informator o radu ili sadržina informatora nije u skladu propisima.

Među 11 javnih preduzeća nalazi se i Park Palić d.o.o.

Zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, navedeno je u saopštenju MInistarstva državne uprave i samouprave.

Upravni inspektorat podseća da je pojačao nadzor u primeni tog zakona u delu koji se odnosi na objavljivanje Informatora o radu na internet prezentacijama javnih preduzeća, kao i na obavezu javnih preduzeća da, kao organi javne vlasti, postupaju po zahtevima građana za slobodan pristup informacijama, a kao imaoci javnih ovlašćenja da sastavljaju i objavljuju informatore o radu.

Ministarstvo ponavlja i stav da je neophodno pojačati kapacitete unutar svih državnih organa kako bi se ispunila obaveza da dosledno primenjuju odredbe Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Cilj nije da se poveća broj prekršajnih prijava već da se obezbedi transparentnost rada javnih preduzeća, u skladu sa Zakonom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 7954
Povezane teme

Park Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.