• Pregleda: 2552

Prekogranični saobraćajni IPA projekat Trans-plan

"Prekogranična saobraćajna platforma za transportno planiranje”, naziv je projekta koji realizuje Zavodu za urbanizam i Institut saobraćajnih nauka iz Budimpešte, sa predstavništvom u Segedinu.
Prekogranični saobraćajni IPA projekat Trans-plan

U okviru projekta planirane su razne aktivnosti, među kojima je izrada Studije i prikupljanja podataka neophodnih za izradu logaritamskih matrica softvera, organizacija stručnih radionica, zatim obuka predstavnika javnih i privatnih subjekata u korišćenju novog softvera. Projekat staje 240 hiljada evra, od kojih Zavod za urbanizam je dobio 119 hiljada evra.

Preciznim informacijama koje se odnose na privatni i javni prevoz na području Severno-bačkog okruga u Srbiji i županije Čongrad u Mađarskoj. Ovo softversko rešenje će za vreme trajanja projekta biti dostupno javnim i komunalnim preduzećima, kao i privatnim subjektima. Preko softvera će se na osnovu unetih parametara poput polazne tačke, odredišta, vremena polaska moći odabrati optimalna ruta, odnosno putanja kretanja uz maksimalne uštete vremena i goriva. Informatička platforma će omogućiti delimičnu sihronizaciju domaćeg javnog transporta sa međunarodnim.

Predstojeća analiza i informatičko rešenje zasnivaće se na podacima kojima raspolažu Zavod za urbanizan, KTI Institut saobraćajnih nauka, kao i GIS sistem mapiranja koji je u našem gradu u proteklom periodu dobro.

Benefit projekta imaće stanovnici Subotice i Segedina, jer će moći da koriste aplikaciju preko interneta i na taj način imati dostupne informacije u vezi sa rasporedom vožne u domaćem i međunarodnom saobraćaju. Projekat traje 14 meseci.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

2
Sting Odgovori
Joj .. evo sad će malo i evropske pare da se troše nemilice zarad punjenja džepova pojedinaca ...
Citizen024 Odgovori
Bar četiri petine IPA projekata svode se na "stručne radionice, seminare i različite obuke". Najlakše je zaraditi na prodavanju magle, a koristi imaju samo pojedinci.

PS: Sve ovo uglavnom postoji i na http://www.viamichelin.org
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.