Komentara: 14
Pregleda: 4692

Preko 40.000 posetilaca bioskopa "Eurocinema" u prethodnoj godini

08.01.2015. u 18:03h
Izvor: RTV
3D bioskop “Eurocinema” u Subotici imao je prošle godine više od 40.000 gledalaca, a i u ovoj godini će nastaviti sa praksom prikazivanja najnovijih holivudskih ostvarenja i evropskih filmova. Kako je Tanjugu rekao urednik programa ovog bioskopa Petar Mitrić, ovaj bioskop je u godini za nama postao “mesto susreta” svih generacija Subotičana.
Preko 40.000 posetilaca bioskopa "Eurocinema" u prethodnoj godini

“To je nešto što je lepo pošto bioskop i kultura i te kako idu zajedno, tako da svoju misiju za sada ispunjavamo”, rekao je Mitrić. On je dodao da će u ovoj godini nastaviti sa koncepcijom prikazivanja poslednjih holivudskih ostvarenja u 3D formatu, ali i sa projekcijama najnovijih evropskih i domaćih filmova.

Osim toga, uspostavili su saradnju sa Britanskim savetom i Festivalom u Roterdamu, čime će repertoar već od januara učiniti dodatno zanimljivim.

Naime, saradnjom sa ovim, jednim od najvećih evropskih i svetskih festivala, svetske premijere biće prikazivane istovremeno i u Roterdamu i u Subotici. Nakon projekcija putem interneta će biti omogućeni razgovori uživo sa glumcima i ostalim protagonistima filmova, a gledaoci će moći da postavljaju pitanja i komuniciraju sa njima putem Tvitera.

Osim toga, takođe u januaru, a u saradnji sa Britanskim savetom, biće upriličeni Dani britanskog filma. “Osim toga, sve ono najznačajnije što se u umetničkom filmu dogodi biće prikazano kod nas u bioskopu”, rekao je Mitrić Tanjugu.

"Eurocinema" je stalni bioskop u prostoru amfiteatra Otvorenog univerziteta u Subotici.

Bioskop na repertoaru najvećim delom prikazuje filmove evropske produkcije nagrađivane na prestižnim svetskim festivalima. Od 2011. godine bioskop je član međunarodne mreže Europa Cinemas koju čini 907 bioskopa u 538 gradova i 32 države širom sveta.

Tokom septembra 2013. godine u bioskopu je instalirana najsavremenija tehnologija DCP i 3D oprema.

Preko 40.000 posetilaca bioskopa "Eurocinema" u prethodnoj godini

U nastavku možete da pogledate aktuelni repertoar bioskopa Eurocinema:

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 4692

Povezana dešavanja

Povezane teme

bioskop u Subotici

bioskop Eurocinema

3d bioskop

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.