Komentara: 6
Pregleda: 3270

Pregledano 150 sugrađana u akciji Opšte bolnice i Doma zdravlja

31.01.2018. u 13:05h
Izvor: Subotica.com
Tokom četvrte akcije besplatnih preventivnih pregleda u Opštoj bolnici, pregledano je 150 sugrađana, a obavljeno je ukupno 379 pregleda i laboratorijskih usluga.
Pregledano 150 sugrađana u akciji Opšte bolnice i Doma zdravlja

Kako su saopštili iz Opšte bolnice, u nedelju je obavljeno ukupno 100 ultrazvučnih pregleda abdomena i izvršeno je 200 laboratorijskih analiza krvi na tumor markere (100 CEA i 100 CA 19-9).

Takođe, obavljeno je i 79 palpatornih pregleda dojke od strane ginekologa, a zbog kvara mamografa, svim sugrađankama koje su obavile palpatorni pregled dojke, mamografski pregled biće obavljen naknadno.

- Građani koji su se u nedelju odazvali akciji, a nisu uspeli da obave sve preglede, biće pozivani u narednom periodu prema upisanom redosledu - poručili su iz Opšte bolnice.

U akciji, koja je organizovana i sprovedena u Opštoj bolnici u saradnji sa Domom zdravlja, učestvovalo je ukupno 28 zdravstvenih radnika, odnosno lekara specijalista radiologije, ginekologije i akušerstva, zatim specijalista kliničke biohemije, medicinske-sestre tehničari, radiološki i laboratorijski tehničari.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3270

Povezana vest

Povezane teme

opšta bolnica

dom zdravlja subotica

besplatan pregled

besplatni pregled

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.