• Pregleda: 2722

Pregledano 150 sugrađana u akciji Opšte bolnice i Doma zdravlja

Tokom četvrte akcije besplatnih preventivnih pregleda u Opštoj bolnici, pregledano je 150 sugrađana, a obavljeno je ukupno 379 pregleda i laboratorijskih usluga.
Pregledano 150 sugrađana u akciji Opšte bolnice i Doma zdravlja

Kako su saopštili iz Opšte bolnice, u nedelju je obavljeno ukupno 100 ultrazvučnih pregleda abdomena i izvršeno je 200 laboratorijskih analiza krvi na tumor markere (100 CEA i 100 CA 19-9).

Takođe, obavljeno je i 79 palpatornih pregleda dojke od strane ginekologa, a zbog kvara mamografa, svim sugrađankama koje su obavile palpatorni pregled dojke, mamografski pregled biće obavljen naknadno.

- Građani koji su se u nedelju odazvali akciji, a nisu uspeli da obave sve preglede, biće pozivani u narednom periodu prema upisanom redosledu - poručili su iz Opšte bolnice.

U akciji, koja je organizovana i sprovedena u Opštoj bolnici u saradnji sa Domom zdravlja, učestvovalo je ukupno 28 zdravstvenih radnika, odnosno lekara specijalista radiologije, ginekologije i akušerstva, zatim specijalista kliničke biohemije, medicinske-sestre tehničari, radiološki i laboratorijski tehničari.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Овца за шишање Odgovori
Има ли наде за овај народ?!
Istina
...za tebe nema.
Овца за шишање
Да. За мене нема наде да се приклоним стаду метиљивих снс-ОВАЦА!
Mata Odgovori
Mislite 150 penzionera, koji mogu bilo kad otići kod lekara, ne moraju nedeljom /vidi sliku/. A ako neko misli da će ga pozvati, čekaće. Ja čekam već 2 meseca. Više i ne čekam, samo nemojte lagati narod.
MG Odgovori
Super je taj mamograf . Tako ja zakazala pre dva i po meseca , sačekala svoj red, i juče došla u zakazano vreme, a ljubazna sestra mi reče da ne radi. Čekaju majstora pa da pozovem za 10, 15 dana i opet će mi zakazati. Šta je to još dva i po meseca čekanja...
Dotle nek se hvale besplatnim pregledima nedeljom
Sanja Odgovori
Bili smo 110 u redu. Iza nas je cekalo barem jos toliko ljudi. Do stotog su imali reagense za odredivanje tumor markera. Dalje ne. Zapisali su nam brojeve telefona (od cega nece biti nista). Toliko o prevenciji... Radioloskom timu, pak, sve pohvale i zahvalnost za ibavljeni pregled. Ljubazni, strpljivi i temeljni.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.