Komentara: 12
Pregleda: 6460

Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

26.01.2018. u 16:36h
Izvor: Subotica.com
Akcija besplatnih preventivnih pregleda održaće se u nedelju, 28. januara, u Opštoj bolnici Subotica, u periodu od 8 do 16 časova. Sugrađani će ovog puta biti u prilici da urade ultrazvuk abdomena i merenje tumor markera gastrointestinalnog trakta, kao i da se prijave za palnatorni pregled dojke i preventivni mamografski pregled.
Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

Ovo je četvrta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje je Ministarstvo zdravlja pokrenulo prošle godine, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije. Ovog puta, u akciji će sa Opštom bolnicom učestvovati i Dom zdravlja.

Kako bi uradili ultrazvuk abdomena, sugrađani treba da se jave u prostorije Službe za radiološku dijagnostiku. Iz Opšte bolnice napominju da je za ovaj pregled potrebno da se sugrađani adekvatno pripreme, što podrazumeva uzdržavanje od konzumiranja hrane, kafe i cigareta od ponoći.

Za merenje tumor markera gastrointestinalnog trakta CEA i CA 19-9, zainteresovani sugrađani treba da se jave u prostorije bolničke laboratorije, koje se nalaze u polikliničkom delu bolnice.

Za palpatorni pregled dojke i preventivni mamografski pregled, sugrađanke prvo treba da se jave u prijemnu ambulantu Odeljenja ginekologije, koja se nalazi na prizemlju bolnice. Ipak, zbog trenutnog kvara mamografa, sugrađanke neće biti u mogućnosti da pregled obave u nedelju, već će oni biti urađeni naknadno, prozivanjem prema redosledu na listi.

- Sve žene koje su obuhvaćene skrining programom i dobijaju pozive na mamografiju, treba to da učine u terminu koji su dobile u pozivu. Građani koji istog dana žele da obave dva ili sve navedene preglede, prvo treba da se jave u laboratoriju. Na pregled mogu da se jave i oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali je potrebno poneti sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju – saopštili su iz Opšte bolnice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 6460

Povezana vest

Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

zdravstveni pregledi

dom zdravlja subotica

besplatan pregled

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.