• Pregleda: 5798

Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

Akcija besplatnih preventivnih pregleda održaće se u nedelju, 28. januara, u Opštoj bolnici Subotica, u periodu od 8 do 16 časova. Sugrađani će ovog puta biti u prilici da urade ultrazvuk abdomena i merenje tumor markera gastrointestinalnog trakta, kao i da se prijave za palnatorni pregled dojke i preventivni mamografski pregled.
Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici

Ovo je četvrta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje je Ministarstvo zdravlja pokrenulo prošle godine, u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije. Ovog puta, u akciji će sa Opštom bolnicom učestvovati i Dom zdravlja.

Kako bi uradili ultrazvuk abdomena, sugrađani treba da se jave u prostorije Službe za radiološku dijagnostiku. Iz Opšte bolnice napominju da je za ovaj pregled potrebno da se sugrađani adekvatno pripreme, što podrazumeva uzdržavanje od konzumiranja hrane, kafe i cigareta od ponoći.

Za merenje tumor markera gastrointestinalnog trakta CEA i CA 19-9, zainteresovani sugrađani treba da se jave u prostorije bolničke laboratorije, koje se nalaze u polikliničkom delu bolnice.

Za palpatorni pregled dojke i preventivni mamografski pregled, sugrađanke prvo treba da se jave u prijemnu ambulantu Odeljenja ginekologije, koja se nalazi na prizemlju bolnice. Ipak, zbog trenutnog kvara mamografa, sugrađanke neće biti u mogućnosti da pregled obave u nedelju, već će oni biti urađeni naknadno, prozivanjem prema redosledu na listi.

- Sve žene koje su obuhvaćene skrining programom i dobijaju pozive na mamografiju, treba to da učine u terminu koji su dobile u pozivu. Građani koji istog dana žele da obave dva ili sve navedene preglede, prvo treba da se jave u laboratoriju. Na pregled mogu da se jave i oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali je potrebno poneti sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju – saopštili su iz Opšte bolnice.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

12
Niko Odgovori
Mene zanima da li je popravljen CT u bolnici. Hvala
odgovor
jeste
Brane Odgovori
A šta je sa zabranom poseta i ograničenim radom u bolnici zbog epidemije. Sve zarad političkih poena, sramota!!!
Mama
Nema zabrane od srede...
NEKO IZ MASE Odgovori
Postedite nas besplatnih pregleda, omogucite nam one o trosku zdravstvenog osiguranja, za koje smo decnijama izdvajali doprinose.
dule 1
A o čijem trošku su ovi besplatni. Da ih ne plaća sv. Petar možda. Da li ti znaš uopšte šta predstavlja trošak jednog pregleda.
JACEMKAZEM Odgovori
A sta je sa onima cija imena su zadnji put kad je bilo ovakvo neko cudo zapisal sa brojevima telefona za analizu stitne zljezde??????? Kada je vec posle sat vremena nestalo reagensa????
Mata Odgovori
Još uvek čekam poziv iz bolnice za analizu hormona štitaste žlezde. Zapisali su brojeve telefona jer nije bilo reagensa. Koliko vremena je prošlo dragi direktore? Još uvek nema reagensa? Hvala lepo, ne trebaju mi više vaše akcije.
ja Odgovori
Organizujete besplatne preglede, a kada dodje pacijent hitno, svadjate se sa nama, nece da uradi ultrazvuk, sara po stomaku iz besa sto ne moze da odspava jos malo (sve se dogadjalo u ranim jutarnjim satima) i svadja se sa pacijentima. Da, tako sam prosao na hitnom prijemu u bolnici. Zao mi je samo sto nisam to snimio, a imao sam mobilni kod sebe..., letos se to odigravalo, nazalost pacijntkinja je posle samo pad dana preminula, a nije se moralo tako zavrsiti..., [*...*]
Prevencija Odgovori
Oko 8.40 nestalo je reagenasa za tumor markere (dobijeno samo 100 komada). Upisivani su brojevi telefona, pa ako bude jednom ... pozvace. U isto doba dobijani su brojevi za ultrazvuk za 14h. Laboratorija radi i pre 8h. Cisto da znate za neki naredni put, ukoliko budete isli.
NEKO IZ MASE Odgovori
@ DULE 1 Ocito niste shvatili smisao mog komentara. Poznajem zdravstvo kao svoj dzep.Ako moram da Vam crtam/ nactracu. Ovi pregledi su u sluzbi POLITIKE! Ja bih pre da pitam ko placa putne troskove zaposlenih iz Novog Sada.....
Uostalom moze se videti kako je podrzan moj komentar.
Takac terez Odgovori
Dali ce biti sledeceg meseca kasno mi je stiglo obavestenje'
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.