Komentara: 12
Pregleda: 4547

Predstavnici religijskih zajednica zajednički davali krv

15.10.2018. u 18:49h
Izvor: Subotica.com
Predstavnici četiri verske zajednice, pravoslavne, katoličke, muslimanske i jevrejske, zajedno su dali krv u Službi za transfuziologiju Opšte bolnice.
Predstavnici religijskih zajednica zajednički davali krv

Današnjim humanim gestom predstavnici religijskih zajednica želeli su još jednom da pokažu koliki je značaj  širenja tolerancije i saradnje za dobrobit  svih građana Subotice.

U ovoj humanitarnoj akciji učestvovali su starešina Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, protonamesnik Dragan Stokin, gvardijan Franjevačkog samostana, fra Zdenko Gruber, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije, Robert Sabadoš i imam Muhadžir džamije, Abdurahman Slaji koji su ujedinjeni u humanosti poručili građanima da slede njihov primer. 

- Nikome nije problem da svaka tri meseca dođe i  da krv. Za nas je to malo naprezanje, a nekome to život znači. Time smo možda nekom detetu spasili život - rekao je  protonamesnik Dragan Stokin i pozvao građane da se upišu kao dobrovoljni davaoci krvi.

Predstavnici religijskih zajednica zajednički davali krv

Predstavnici religijskih zajednica zajednički davali krv

- Poruka koju želimo da prenesemo je da mi razgovaramo, imamo kontakte, među nama raste prijateljstvo već godinama i želeli smo da pokažemo građanima da slede naš primer, da se priključe, jer je nekome potrebna krv - rekao je Robert Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije. - Želeli smo da pokažemo da bi trebalo zajedno da radimo lepe stvari. To je jednostavna, lepa i dobra poruka-poručio je fra Zdenko Gruber, gvardijan Franjevačkog samostana.

- Novi sam imam  na službi u Subotici i kada su me juče obavestili da ćemo zajedno davati krv, odmah sam bez razmišljanja potvrdio dolazak i na taj način sam hteo da pošaljem poruku da smo mi, verski lideri iz bilo koje verske zajednice, ljudi koji prvi čine ovakve humane gestove - rekao je Aburahman Salaji, imam Muhadžir džamije.

Predstavnici religijskih zajednica zajednički davali krv

Iz Opšte bolnice poručuju da su rezerve krvi stabilne, ali da su uvek potrebni dobrovoljni davaoci krvi. Svi koji žele da pomognu građanima koje čeka bitka za zdravlje, mogu to učiniti svakog dana u jutarnjim satima u Službi za transfuziologiju Opšte bolnice. Žene mogu dati krv tri puta godišnje, a muškarci četiri puta.

Tokom prošle godine, u Opštoj bolnici prikupljeno je oko 6950 jedinica krvi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4547
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

dragan stokin

robert sabadoš

fra zdenko gruber

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.