Komentara: 4
Pregleda: 4332

Predstavnici Microsofta u poseti Visokoj tehničkoj školi (VTŠ)

19.03.2015. u 11:03h
Izvor: Subotica.com
Juče je u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici održan niz predavanja u okviru turneje „Start Imagine“ koju organizuju Microsoft Srbija, udruženje studenata informatike FONIS i game studio Mad Head Games.
Predstavnici Microsofta u poseti Visokoj tehničkoj školi (VTŠ)

Ovo je bila odlična prilika da se prisutni studenti upoznaju sa Office 365 razvojem, razvojem igara, kao i da saznaju informacije o projektu Start Imagine koji ima za cilj promovisanje Microsoft-ovih ideja i tehnologija i takmičenja Imagine Cup.

Ispred kompanije Microsoft predavač je bio Srđan Božović, član Developer eXperience tima u Microsoft Srbija, koji je iskoristio priliku da saopšti da je student Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice Henrik Labadi proglašen najboljim MSP (microsoft student partnerom) za ovu godinu u Srbiji. Henrik je student treće godine informatike na VTŠ-u, 2012. je sa svojom ekipom i školom predstavljao Srbiju na svetskom finalu u Sidneju.

Predstavnici Microsofta u poseti Visokoj tehničkoj školi (VTŠ)

Srđan Božović,  član Developer eXperience tima u Microsoft Srbija

Srđan je istakao da je ova visokoškolska ustanova jedna od retkih u Srbiji koja je kontinualno prisutna na ovom takmičenju, čime dokazuje i svoj kvalitet.

Šef katedre za Informatiku, dr Zlatko Čović,  je sa zadovoljstvom rekao da ove godine čak tri ekipe sa VTŠ-a rade na projektima u raznim kategorijama u okviru Imagine Cup takmičenja.

Imagine Cup predstavlja najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje Mikrosoft organizuje od 2003. godine i koje okuplja više od milion studenata širom sveta. Studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice od 2011. godine aktivno učestvuju na ovom takmičenju sa lepim rezultatima. Da se podsetimo da su 2012. godine osvojili prvo mesto u Srbiji i bili predstavnici naše zemlje na svetskom finalu u Sidneju, dok su 2014. godine zauzeli drugo mesto na nacionalnom finalu.

Predstavnici Microsofta u poseti Visokoj tehničkoj školi (VTŠ)

Studenti i profesor sa VTŠ-a koji učestvuju na takmičenju Imagine Cup 2015

Turneja "Start Imagine" se održava u martu, a gradovi koji će biti posećeni u okviru turneje pored Subotice su Novi Sad, Zrenjanin, Vršac, Beograd, Kraljevo, Kragujevac i Niš.

Izvor: Subotica.com
Poseta predstavnika Microsofta VTŠ Poseta predstavnika Microsofta VTŠ Poseta predstavnika Microsofta VTŠ Poseta predstavnika Microsofta VTŠ Poseta predstavnika Microsofta VTŠ Poseta predstavnika Microsofta VTŠ Poseta predstavnika Microsofta VTŠ Poseta predstavnika Microsofta VTŠ
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 4332
Povezane teme

visoka tehnička škola

visoka tehnička škola strukovnih studija

imagine cup

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.