• Pregleda: 3149

Predstavnici Microsofta u poseti Visokoj tehničkoj školi (VTŠ)

Juče je u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici održan niz predavanja u okviru turneje „Start Imagine“ koju organizuju Microsoft Srbija, udruženje studenata informatike FONIS i game studio Mad Head Games.
Predstavnici Microsofta u poseti Visokoj tehničkoj školi (VTŠ)

Ovo je bila odlična prilika da se prisutni studenti upoznaju sa Office 365 razvojem, razvojem igara, kao i da saznaju informacije o projektu Start Imagine koji ima za cilj promovisanje Microsoft-ovih ideja i tehnologija i takmičenja Imagine Cup.

Ispred kompanije Microsoft predavač je bio Srđan Božović, član Developer eXperience tima u Microsoft Srbija, koji je iskoristio priliku da saopšti da je student Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice Henrik Labadi proglašen najboljim MSP (microsoft student partnerom) za ovu godinu u Srbiji. Henrik je student treće godine informatike na VTŠ-u, 2012. je sa svojom ekipom i školom predstavljao Srbiju na svetskom finalu u Sidneju.

Srđan Božović,  član Developer eXperience tima u Microsoft Srbija

Srđan je istakao da je ova visokoškolska ustanova jedna od retkih u Srbiji koja je kontinualno prisutna na ovom takmičenju, čime dokazuje i svoj kvalitet.

Šef katedre za Informatiku, dr Zlatko Čović,  je sa zadovoljstvom rekao da ove godine čak tri ekipe sa VTŠ-a rade na projektima u raznim kategorijama u okviru Imagine Cup takmičenja.

Imagine Cup predstavlja najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje Mikrosoft organizuje od 2003. godine i koje okuplja više od milion studenata širom sveta. Studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice od 2011. godine aktivno učestvuju na ovom takmičenju sa lepim rezultatima. Da se podsetimo da su 2012. godine osvojili prvo mesto u Srbiji i bili predstavnici naše zemlje na svetskom finalu u Sidneju, dok su 2014. godine zauzeli drugo mesto na nacionalnom finalu.

Studenti i profesor sa VTŠ-a koji učestvuju na takmičenju Imagine Cup 2015

Turneja "Start Imagine" se održava u martu, a gradovi koji će biti posećeni u okviru turneje pored Subotice su Novi Sad, Zrenjanin, Vršac, Beograd, Kraljevo, Kragujevac i Niš.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Zdravo pametan Odgovori
Bravo, svaka čast! Žalosno je što niko od onih koji vode grad ne podrži ovo, a svima su puna usta stručnosti. Još je strašnije što na ovu vest neće biti ni 3 komentara, ili pohvale, a kad je neka vest iz oblasti politike, pozicije, opozicije, nacionalnih saveta itd, komentara po 133! E to govori o nama kao društvu, šta nam zaokuplja pažnju. Sramota!
Nenad Odgovori
Obavestite sledeci put i bivse studente preko vase FB strane, jer i mi zelimo da prisustvujemo takvom predavanju.
joška Odgovori
Čestitam Vam. Svaka čast mladom Henriku. Samo kad u delegaciji nije bio Maglai - sve bi uprskao - više vas ni na takmičenje nebi pozvali.
boa Odgovori
"zdravo pametan"

Treba ovakvim temama posvetiti više pažnje!

U potpunosti si u pravu!
Lokalni političari to jako dobro koriste i time produžavaju njihovu vladavinu.
Ništa lakše nego povremeno ubaciti neku buvu o nacionalnim savetima i sličnim temama koje si naveo i narod zaboravi na sve. Zanimljivo je da to rade uvek kad je na pomolu neko poskupljenje ili kada se obavljaju neke investicije, gradnja, ili rušenje.
Tad se lovi riba u mutnom a narod glaba istrošene teme....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.