Komentara: 0
Pregleda: 3775

Studenti VTŠ osvojili drugo mesto na nacionalnom finalu takmičenja "Imagine Cup"

30.04.2014. u 11:48h
Izvor: Subotica.com
Posle uspeha i priznanja koji su dobili učestvujući u izazovu "UX Challenge", koji se organizuje unutar Imagine Cup 2014 takmičenja, ekipa studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice nastupila je u subotu, 26. aprila, u Beogradu na nacionalnom finalu takmičenja "Imagine Cup" i tom prilikom zauzela drugo mesto.
Studenti VTŠ osvojili drugo mesto na nacionalnom finalu takmičenja "Imagine Cup"

Nacionalno finale takmičenja "Imagine Cup" održano je 26. aprila u prostorijama kompanije Microsoft Srbija u Beogradu.

U finalu svoje projekte je predstavilo pet timova. Učesnici su bili: Extream Team - Prirodno-matematički fakultet u Kragujevcu, CMOS - Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Subotice, BarFoo - Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu, Teamstitution - Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Računarski fakultet, Univerzitet Union, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu i Fearless Team - Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Ekipa studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija, koja je nastupila pod nazivom "CMOS" (Coding Masters of Serbia), kao predstavnik jedine visoke škole, je postigla odličan uspeh osvojivši drugo mesto u jakoj konkurenciji.

Projekat tima nosi naziv "EduSign". U pitanju je sistem koji se sastoji od desktop softvera kojim se upravlja uz pomoć Kinect senzora, mobilne aplikacije i web sajta. Sistem služi za učenje znakovnog jezika kroz niz tutorijala i mini igrica i namenjen je svakom uzrastu. Cilj projekta je da se smanji jaz koji postoji u komunikaciji sa gluvonemim osobama.

Članovi CMOS tima su: Suzana Palfi, inženjer elektrotehnike i računarstva (student specijalističkih studija), Balaž Fodor (student treće godine smera Informatičko inženjerstvo), Viktor Vojnić (student druge godine smera Tehnička informatika) i Nikola Novaković (student druge godine smera Internet i elektronsko poslovanje). Njihov mentor je prof. dr Zlatko Čović.

Pobednik nacionalnog finala je BarFoo tim sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji će predstavljati Srbiju u online online Svetskom polufinalu, a nakon toga i na Svetskom finalu koje se ove godine održava u Sijetlu.

Dr Miroslava Raspopović, dekanka Fakulteta informacionih tehnologija (FIT) Univerziteta Metropolitan je navela da je žiri bio vrlo impresioniran idejama i da su pri odabiru pobednika presudile nijanse i detalji.

Pored nagrada od Microsofta Srbija, svih pet timova su dobili po jednu delegatsku kartu za Belgrade Venture Forum, najveći investicioni forum u Srbiji, jedinstveni međunarodni skup investitora i preduzetnika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3775
Povezana vest
Povezane teme
visoka tehnička škola vtš visoka tehnička škola strukovnih studija imagine cup
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.