Komentara: 5
Pregleda: 4707
Foto

Predstavnici grada uručili poklone i vaučere majkama beba rođenih na Dan grada

02.09.2021. u 13:43h
Izvor: Subotica.com
Predstavnici Grada Subotice posetili su jutros u Opštoj bolnici Subotica majke i njihove bebe koje su rodile na 1. septembar, Dan grada. Tom prilikom uručili su im poklone i vrednosne vaučere.
Predstavnici grada uručili poklone i vaučere majkama beba rođenih na Dan grada

Prvog dana septembra u subotičkom porodilištu na svet su došle tri bebe - dečak i dve devojčice. Zbog nepovoljne epidemiolološke situacije nisu se stvorili uslovi da se poseta realizuje u bolnici, obilaskom majki i beba, pa su pokloni i poruke prosleđeni iz dvorišta ove zdravstvene ustanove.

- Majke beba su iz Bajmoka, Krušića i Apatina. Čestitamo roditeljima i neka budu na ponos svojim roditelja i celom društvu - rekao je Srđan Samardžić, gradonačelnikov izaslanik. - Grad Subotica preduzima sve u cilju podrške i praćenja pronatalitetne politke Vlade Srbije i Vlade Vojvodine i radi aktivno na unapređenju mera koje su usmerene na zaštitu i podršku porodici i deci. U budžetu za 2021. godinu i pred teške situacije sredstva nisu smanjivana i izdvojeni iznos od 332 miliona dinara omogućuje da nastavimo u istom intezitetu.

Predstavnici grada uručili poklone i vaučere majkama beba rođenih na Dan grada

Samardžić je podsetio da nakon 13 godina čekanja u subotičkoj bolnici u februaru 2020. godine otvoren Centar za vantelesnu oplodnju, u šta je uloženo nešto preko 300 hiljada evra.

- Izmenom gradske Odluke omogućili smo bračnim parovima veća prava i mogućnosti za apliciranje za sredstva grada po osnovu vantelesne oplodnje. Takođe, nastavićemo da izdavajamo jednokratnu pomoć, koja danas iznosi 15.000 dinara, za sve trudnice i 10.000 dinara kao roditeljski dodatak za prvo dete - dodao je Samardžić.

Majke i bebe obišao je i predsednik Skupštine grada, Balint Pastor.

Predstavnici grada uručili poklone i vaučere majkama beba rođenih na Dan grada

- Subotica je juče proslavila 630. rođendan, a ove bebe će u narednim godinama slaviti rođendan sa gradom. Ovo je možda i najlepši zadatak u celoj godini da dođemo u Opštu bolnicu, da predamo poklone i da čestitamo rođenje dece - rekao je Pastor. - Država Srbija obezbedila je roditeljski dodatak i porodiljama preduzetnicama koje se bave poljoprivredom i od 2018. godine drastično je povećana pomoć koje dobijaju porodilje. Grad prati ove mere i uveren sam da će se tako i nastaviti.

Izvor: Subotica.com
Poseta bebama rođenim za Dan grada Poseta bebama rođenim za Dan grada Poseta bebama rođenim za Dan grada Poseta bebama rođenim za Dan grada Poseta bebama rođenim za Dan grada Poseta bebama rođenim za Dan grada Poseta bebama rođenim za Dan grada Poseta bebama rođenim za Dan grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4707
Povezane teme

subotička bolnica

opšta bolnica

dan grada

balint pastor

porodilište

stevan bakić

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.