Komentara: 2
Pregleda: 2620
Foto

Predstavljeni rezultati podrške Fondacije Ana i Vlade Divac za stanovništvo u Subotici

25.09.2018. u 20:47h
Izvor: Subotica.com
Rezultati projekta „Možemo i mi“ Fondacije Ana i Vlade Divac za podršku lokalnom stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji predstavljeni su danas u prostorijama Udruženja „ZaJedno“ u Subotici.
Predstavljeni rezultati podrške Fondacije Ana i Vlade Divac za stanovništvo u Subotici

Konkretne rezultate predstavili su Crveni krst Subotica, Gradsko udruženje “Autizam”, Subotica, Centar lokalne demokratije – LDA Subotica, Udruženje Olovka piše SRCEM i Udruženje ZaJedno. 

Fondacija Ana i Vlade Divac je podržala pet projekata u Subotici koje su sprovodile pomenute organizacije u vrednosti  od 2,6 miliona dinara, dok je ukupna vrednost projekta koji smo sprovodili i u Šidu i Preševu 7 miliona dinara.

Od 2016. Fondacija Ana i Vlade Divac je u gradu Subotica. Imamo divnu saradnju sa njima, angažovali su u projektima kako domecijalno stanovništvo, tako i korisnike Prihvatnog centra Subotica. U ovom projektu oni su pomogli pet organizacija iz Subotice koje su imale svoje akcije sa lokalnim stanovništvom, uređivali grad, organizovali radionice i festivale“, izjavio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća. 

Predstavljeni rezultati podrške Fondacije Ana i Vlade Divac za stanovništvo u Subotici

Da podsetimo, letos je održan “Festival solidarnosti” na kome se predstavilo svih pet podržanih organizacija i udruženja u okviru subotičkog Summer3p festivala na Paliću. Više od sedam hiljada posetilaca festivala je uživalo u programu, a mnogi od njih su posetili paviljone organizacija i učestvovali u našim aktivnostima i radionicama za decu. 

Program “Možemo i mi” započeli smo u martu  ove godine potpisivanjem ugovora sa pet organizacija iz Subotice, a danas imamo završnu manifestaciju koja je ujedno treći zajednički sastanak partnerskih organizacija. Proteklih meseci smo svi sarađivali na realizaciji odabranih projekata, a više nego prethodnih godina je benefit u lokalnoj zajednici su mogli da učestvuju i osete naši sugrađani”, rekao je Igor Halašević, lokalni koordinator projekta Fondacije Ana i Vlade Divac.

Predstavljeni rezultati podrške Fondacije Ana i Vlade Divac za stanovništvo u Subotici

Nikola Ljubomirović, ispred Komesarijata za izbeglice i migrante u Republici Srbiji u svojoj izjavi je pomenuo da “je Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru projekta u saradnji sa pet nevladinh organizacija omogućila korisnicima centra, pre svega deci migranata, srećnije detinjstvo i boravak dok su u Republici Srbiji uključivši ih u radionice za decu. Takođe, u okviru projekta su obezbedili roštilj za Prihvatni centar zahvaljujući čemu su migranti mogli samostalno da kuvaju i napolju”. 

Rad organizacija obuhvaćenih projektom „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ koji realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations) stvara prostor za zajedničke aktivnosti migranata i lokalnog stanovništva. U realizaciju svih aktivnosti uključen je veliki broj ljudi, što predstavlja dodatnu vrednost za lokalnu zajednicu, posebno u oblasti kulture, obrazovanja, zdravlja, sporta, bezbednosti i ekologije.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje rezultata projekta Fondacije Ana i Vlade Divac Predstavljanje rezultata projekta Fondacije Ana i Vlade Divac Predstavljanje rezultata projekta Fondacije Ana i Vlade Divac Predstavljanje rezultata projekta Fondacije Ana i Vlade Divac Predstavljanje rezultata projekta Fondacije Ana i Vlade Divac Predstavljanje rezultata projekta Fondacije Ana i Vlade Divac Predstavljanje rezultata projekta Fondacije Ana i Vlade Divac Predstavljanje rezultata projekta Fondacije Ana i Vlade Divac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2620
Povezane teme

fondacija divac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.