Komentara: 3
Pregleda: 5477
Foto

Predstavljeni programi podrške preduzetnicima

16.03.2017. u 15:03h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Regionalne razvojne agencije „Panonreg“, na Otvorenom univerzitetu privrednicima su predstavljeni programi podrške koje je u okviru kampanje „Kreiraj život“ pokrenula Razvojna agencija Srbije.
Predstavljeni programi podrške preduzetnicima

Kampanjom „Kreiraj život“ obuhvaćeno je osam programa za dodelu bespovratnih sredstava namenjenih mikro, malim i srednjim preduzećim.  Sufinansiranje je planirano do 70 odsto za početnike u biznisu, do 60 odsto  za organizacije i institucije  i do 50 odsto za postojeće firme, koje planiraju proširenje proizvodnih kapaciteta i povećanje izvoza. Kao i u prethodnim konkursima,  bespovratna sredstva neće biti dodeljivana  u oblasti trgovine, proizvodnje alkoholnih pića i duvana.

- Program predstavlja veliki zamajac, vidi se da je Vlada  Srbije krenula u ekspanziju pomaganja preduzetnicima. Vlada ide na povećanje izvoza, proizvodnju, na start up biznis, na ideje i ja mislim da će to imati svoj rezultat u narednom periodu. Sada se podstiču privrednici i preduzetnici i svako ko želi nešto da uradi, može da dobije određena sredstva od države - kaže Milan Maličević, v.d. direktora Regionalne razvojne agencije „Panonreg“.

Predstavljeni programi podrške preduzetnicima

Prezentaciji je prisustvovao i član Gradskog veća za oblast privrede, Akoš Ujhelji koji istakao da se kroz programe podrške preduzetnicima  jačaju i lokalne samouprave.

- Privrednici će moći da otvaraju nova radna mesta, u naš budžet će tako uplaćivati više sredstava i na taj način će Grad Subotica moći da podiže životni standard građana - kaže Akoš Ujhelji i dodaje da preduzetnici mogu da očekuju i podršku Grada Subotice- U narednom periodu biće donet  Lokalni akcioni plan za razvoj privrede. Planiramo da to uradimo narednog meseca. Želja nam je da pružimo podršku svim privrednicima koji su odlučili da uzmu kredite, tako što ćemo subvencionisati jedan deo tih kredita.

Predstavljeni programi podrške preduzetnicima

Predsednik Udruženja poslodavaca Subotice, Milan Jerinkić, kaže da je interesovanje privrednika za konkurse veliko, te da je to veliki iskorak za poboljšanje uslova poslovanja.

Informacije o uslovima konkursa, kao i podršku za pisanje biznis plana preduzetnici mogu dobiti svakog radnog dana od 8 do 16 časova u prostorijama RRA „Panonreg“ na Otvorenom univerzitetu.

Izvor: Subotica.com
RRA Panonreg: Promocija programa podrške razvoju preduzetništva RRA Panonreg: Promocija programa podrške razvoju preduzetništva RRA Panonreg: Promocija programa podrške razvoju preduzetništva RRA Panonreg: Promocija programa podrške razvoju preduzetništva RRA Panonreg: Promocija programa podrške razvoju preduzetništva RRA Panonreg: Promocija programa podrške razvoju preduzetništva RRA Panonreg: Promocija programa podrške razvoju preduzetništva RRA Panonreg: Promocija programa podrške razvoju preduzetništva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 5477
Povezane teme

konkurs za dodelu bespovratnih sredstava

konkurs za dodelu podsticajnih sredstava

preduzetništvo

subvencije za preduzetnike

preduzetnici

panonreg

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.