Komentara: 1
Pregleda: 2836
Foto

Predstavljena foto monografija "Roland Garos – Ostvaren teniski san"

26.05.2018. u 18:05h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće održana je promocija foto monografije o Novaku Đokoviću koja nosi naziv "Roland Garos – Ostvaren teniski san", a čiji autor je subotički fotoreporter Jovan Mirčeski.
Predstavljena foto monografija "Roland Garos – Ostvaren teniski san"

Tokom svog višedecenijskog profesionalnog angažmana kako u Srbiji tako i u inostranstvu, Mirčeski je svojim objektivom zabeležio brojna sportska dešavanja, ali već duži niz godina sa posebnom pažnjom prati profesionalni put tenisera Novaka Đokovića, odlazi na neke turnire u Evropi, među kojima su svakako najznačajniji Roland Garos u Francuskoj i Vimbldon u Velikoj Britaniji.

Foto monografija "Roland Garos" je svojevrsni omaž Novakom učešću na ovom turniru, tokom 12 godina, a posebno toj 2016. godini, kada je konačno uspeo da pridoda i ovaj grendslem u svoju izuzetno bogatu zbirku trofeja osvajanih širom sveta, od njegovih prvih teniskih koraka. Fotomongrafija ima 134 strane i u njoj se nalazi 480 fotografija.

Predstavljena foto monografija "Roland Garos – Ostvaren teniski san"

Kako kaže sam autor publikacije, koja je već predstavljena u Beogradu, u restoranu porodice Đoković, tokom više desetak godina saradnje razvili su i prijateljski odnos, kako sa samim Novakom, tako i sa njegovom porodicom.

- Na svakom turniru uvek se nalazim iza njegove klupe, u prvim redovima fotoreportera, napravim po meču i do hiljada snimaka, vrlo često se nagutam one prašine koliko i on sam na terenu, radujem se svakom njegovom poenu i tugujem sa njim nad svakim njegovim porazom - priča Mirčeski - Imao sam prilike da me neki poznati svetski fotoreporteri gledaju sa čuđenjem i ne mogu da shvate zašto toliko emotivno prolazim kroz njegove mečeve, a onda im objasnim da sam ja iz Srbije i da svim srcem navijam za Novaka. Pogotovo sam bio ponosan i emotivan te 2016. godine, kao da sam ja lično osvojio, ili da sam na neki način zaslužan za taj uspeh!

Predstavljena foto monografija "Roland Garos – Ostvaren teniski san"

S obzirom da se novo izdanje Roland Garosa približava, a izvesno je da će i Novak ponovo biti deo njega, Mirčeski je najavio svojevrsnu promociju foto monografije i u gradu svetlosti, tako što će u medija centru turnira podeliti određeni broj primeraka na engleskom jeziku nekim značajnim ličnostima iz sveta tenisa.

Subotički sportski fotograf je takođe najavio da će njegovo sledeće izdanje biti posvećeno Novaku i Vimbldonu, koji je aktuelni srpski broj 1, verovatno i najbolji teniser Srbije i ovih prostora ikada, osvajao čak 3 puta (2011, 2013 i 2014).

Predstavljena foto monografija "Roland Garos – Ostvaren teniski san"

foto: Jovan Mirčeski (Roland Garos 2016.)

Izvor: Subotica.com
Promocija foto monografije "Roland Garos – Ostvaren teniski san", autora Jovana Mirčeskog Promocija foto monografije "Roland Garos – Ostvaren teniski san", autora Jovana Mirčeskog Promocija foto monografije "Roland Garos – Ostvaren teniski san", autora Jovana Mirčeskog Promocija foto monografije "Roland Garos – Ostvaren teniski san", autora Jovana Mirčeskog Promocija foto monografije "Roland Garos – Ostvaren teniski san", autora Jovana Mirčeskog Promocija foto monografije "Roland Garos – Ostvaren teniski san", autora Jovana Mirčeskog Promocija foto monografije "Roland Garos – Ostvaren teniski san", autora Jovana Mirčeskog Promocija foto monografije "Roland Garos – Ostvaren teniski san", autora Jovana Mirčeskog
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2836
Povezane teme

Novak Đoković

jovan mirčeski

promocija publikacije

foto monografija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.