Komentara: 0
Pregleda: 4175
Foto

Predstavljen program prakse i zarade tokom studiranja

07.12.2017. u 10:01h
Izvor: Subotica.com
Studentima master studija na Ekonomskom fakultetu predstavljen je program „Mobilnih bankara“ Pireus banke. Program omogućava studentima da steknu praksu tokom školovanja, ali i prvu zaradu.
Predstavljen program prakse i zarade tokom studiranja

Koncept mobilnih bankara osmišljen je upravo za studente koji nakon završetka studija žele da se bave bankarstvom. Nakon dvodnevne obuke za rad sa klijentima, studenti imaju priliku da u toku školovanja steknu praksu na tržištu.

- Prepoznajući koncept rada određenih fakulteta, posebno svih ekonomskih, dajemo ne samo mogućnost prakse, nego da svi studenti koji žele da se upoznaju sa bankarskim proizvodima i da rade u bankarstvu nakon završetka studija, budu jedan korak ispred kroz ovaj projekat. Ne samo što kroz projekat dobijaju neke veštine i znanja, imaju i mogućnost zarade, koja je približna prosečnim zaradama na nivou Republike Srbije i naravno zavisi od njihove realizacije - poručila je na prezentaciji Jelena Dijamatović, rukovodilac Odeljenja prodaje i podrške menadžerima filijala u „Pireus banci“.

Predstavljen program prakse i zarade tokom studiranja

Milica Mladenović, studentkinja / Jelena Dijamatović, Pireus banka

Studentkinja master studija, Milica Mladenović, prisustvovala je prezentaciji, kako bi se pre završetka studija upoznala sa mogućnosti zaposlenja u oblasti za koju se školuje.

- Meni je značila ova prezentacija o „Pireus banci“, smatram da je to jedna dobra prilika, ali razmisliću još o ovoj ponudi. Inače, imala sam već iskustva u praksi, još na osnovnim studijama radila sam u knjigovodstvu, ali videću na koju ću se stranu odlučiti. Sada još razmišljam na kojem polju ću se angažovati – rekla je Milica.

Nezadovoljni ponudom kadrova na tržištu rada poslodavci se, prema rečima vanrednog profesora, Nebojše Gvozdenovića, sve češće obraćaju Ekonomskom fakultetu  u nameri da omoguće studentima sticanje prakse.

Predstavljen program prakse i zarade tokom studiranja

Nebojša Gvozdenović, Ekonomski fakultet Subotica

- Poslodavci su svesni da imamo manjak kvalitetnih ljudi, pa su firme počele da nam se obraćaju da vrše promocije, kao što je ova današnja.  Praksa je jedna od najvažnijih stvari tokom studija. Studenti, tokom studija, dobijaju teorijsko znanje i nemaju saznanja kako se može primeniti u praksi. Kada odu u neku renomiranu kompaniju, koja je zainteresovana da im kroz neki projekat pruži uvid u poslovanje i način da steknu dodatna praktična znanja,  upoznaju ljude i  vide atmosferu u kompaniju, studenti tada prvi put dobijaju priliku da shvate da to što rade na fakultetu nije puka priča. Tada vide koliko se ta teorija primenuje u praksi i sa druge strane, do kog nivoa se u toj branši primenjuje u praksi - naglasio je profesor Gvozdenović.

U narednom procesu akreditacije studijskih programa, Ekonomski  fakultet dodatno će naglasiti značaj prakse, koja će i zvanično biti deo ispita, pa će i kroz praktičan rad studenti sticati neophodne bodove.

Predstavljen program prakse i zarade tokom studiranja

Izvor: Subotica.com
Predavanje vezano za studentske prakse Predavanje vezano za studentske prakse Predavanje vezano za studentske prakse Predavanje vezano za studentske prakse Predavanje vezano za studentske prakse Predavanje vezano za studentske prakse Predavanje vezano za studentske prakse Predavanje vezano za studentske prakse
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4175
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

studentska praksa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.