Komentara: 9
Pregleda: 4446
Foto

Predstavljen novi Zakon o sportu

17.03.2017. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
Brojnim sportskim delatnicima iz našeg grada danas je predstavljen novi Zakon o sportu, koji je stupio na snagu stupio 17. februara.
Predstavljen novi Zakon o sportu

Kako je rečeno, novi pravni akt doneće novine u programskom finansiranju sportskih organizacija na lokalu, sistematizaciju rada u sportskim savezima lokalnih samouprava, smanjenje poreza na dohodak za sportiste kao i besplatne preglede za male sportiste od 6 do 14 godina.

Po rečima Predraga Peruničića, proslavljenog sportiste i državnog sekretara za sport i omladinu, cilj današnjeg sastanka je da se razmene iskustva, ali i čuju predlozi i sugestistije sportskih radnika.

- Od ljudi na lokalu želimo da čujemo gde su problemi i da zajedno nađemo način da ih rešimo. Imamo brojne teme, kako one što se tiču sportskih kolektiva, tako i sportske infrastrukture – izjavio je Peruničić. - Ove godine ćemo realizovati zajednički projekat sa EU u okviru kojeg pravimo dva dečija igrališta što je predviđeno Strategijom za razvoj dečijeg sporta. U Srbiji postoji više od 13.000 sportskih organizacija i svi oni moraju da uđu u sistem, jer je implementacija Zakona već počela i moramo da ga poštujemo.

Predstavljen novi Zakon o sportu

Član gradskog veća za sport Nemanja Simović govorio je o svim rezultatima koje su postigli naši sportisti, kao i o ulaganjima u sport.

- Mogu da najavim da ćemo uskoro predati na upotrebu reflektore na Gradskom stadionu, a potom počinjemo uređenje atletske staze, takođe u saradnji sa republičkim i pokrajinskim vlastima - najavio je Simović.

Izvor: Subotica.com
Sastanak na temu Zakona o sportu Sastanak na temu Zakona o sportu Sastanak na temu Zakona o sportu Sastanak na temu Zakona o sportu Sastanak na temu Zakona o sportu Sastanak na temu Zakona o sportu Sastanak na temu Zakona o sportu Sastanak na temu Zakona o sportu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 4446
Povezane teme

sport subotica

subotički sport

nemanja simović

sport

zakon o sportu

predrag peruničić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.