Komentara: 19
Pregleda: 4800
Foto

Predstavljen Nacrt Programa razvoja turizma AP Vojvodine 2023-2025

26.01.2023. u 14:38h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće danas je održana javna rasprava o Nacrtu Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2023-2025. godine.
Predstavljen Nacrt Programa razvoja turizma AP Vojvodine 2023-2025

Nacrt, čiji su autori dr Bela Muhi i dr Igor Stamenković, pripremljen je u skladu sa Zakonom o turizmu i Strategijom razvoja turizma Republike Srbije, i proističe iz plana razvoja AP Vojvodine 2022–2030. godine.

- Ovaj dokument donosi nastavak kontinuiranog razvoja turizma. Prethodni plan je definisao koja su to turistička mesta i destinacije od značaja, a sada definišemo oblike turizma koje želimo da razvijamo.  Posebnu pažnju obraćamo na digitalizaciju u turizmu, jer današnji turista, pre nego što bilo gde ode, putem interneta se informiše o destinaciji i zato mislimo da je to pravac koji treba dodatno razvijati – objasnio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dodajući da je za realizaciju ovog plana predviđeno više od milijardu dinara u narednom  periodu. - Prvi put govorimo o razvoju verskog i kulturnog turizma, jer je Vojvodina plodno tle za razvoj tog turizma, kada govorimo samo o Sremskim Karlovcima, kao sedištu srpske duhovnosti, i Fruškoj Gori koja je naša Sveta gora i ima pregršt manastira koje tamo treba posetiti, a tu su i objekti drugih konfesija. Tu su i lovni, manifestacioni, ciklo turizam i svi trendovi koji su se pojavili u prethodnih nekoliko godina.

Predstavljen Nacrt Programa razvoja turizma AP Vojvodine 2023-2025

Predstavljen Nacrt Programa razvoja turizma AP Vojvodine 2023-2025

U godini iza nas turizam u Vojvodini beležio je sjajne rezultate.

- Posebno mi je drago što smo dokument predstavili u Subotici, koja je u poslednje četiri godine izrasla u jednu od najozbiljnijih turističkih destinacija – među prvih pet je u Srbiji a u avgustu je bila prva po broju prenoćišta. Jasno se vidi da Grad i Turistička organizacija Subotice kontinuirano rade na unapređenju turizma. Naša ideja je da u mestima koje nemaju turističke organizacije, počnemo da ih osnivamo i preslikamo model Subotice jer je to očigledno model koji daje rezultate – ističe Ivanišević podsećajući da je u prethodne dve godinbe oko 50 miliona dinara dato za podizanje turističke infrastrukture u Subotici i okolini. - Sa tim ćemo i nastaviti u nerednom konkursnom periodu. Važno je da lokalne samouprave učestvuju na sajmovima i predstavljaju sve svoje potencijale a mi smo tu da ih podržimo u nastojanjima da razvijaju turizam u svojim sredinama.

Predstavljen Nacrt Programa razvoja turizma AP Vojvodine 2023-2025

Javnoj raspravi prisustvovao je veliki broj turističkih delatnika sa severa Vojvodine a dobrodošlicu im je poželeo i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Izvor: Subotica.com
Javna rasprava o Nacrtu Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2023-2025. godine Javna rasprava o Nacrtu Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2023-2025. godine Javna rasprava o Nacrtu Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2023-2025. godine Javna rasprava o Nacrtu Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2023-2025. godine Javna rasprava o Nacrtu Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2023-2025. godine Javna rasprava o Nacrtu Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2023-2025. godine Javna rasprava o Nacrtu Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2023-2025. godine Javna rasprava o Nacrtu Programa razvoja turizma AP Vojvodine za period 2023-2025. godine
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 4800
Povezane teme

Nenad Ivanišević

Turizam Subotica

turizam palić

turizam na paliću

stevan bakić

turizam

ugostiteljstvo

ugostiteljski objekti

udruženje ugostitelja subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.