Komentara: 3
Pregleda: 8159
Foto

Predstavljen Erazmus plus program

04.11.2016. u 16:17h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Fondacije „Tempus“, na Ekonomskom fakultetu je danas predstavljen novi konkurs Erazmus plus programa posvećenog razvoju oblasti obrazovanja, mladih i sporta. Promociji su prisustvovali predstavnici PU „Naša radost“, subotičkih osnovnih i srednjih škola i institucija koje se bave obrazovanjem odraslih.
Predstavljen Erazmus plus program

Programom Erazmus plus Evropska unija od 2014. godine podržava projekte  vezane za mobilnost u cilju učenja i sticanja novih veština, podsticanja institucionalne saradnje radi poboljšanja inovativnosti, kao i projekte za podršku reformi obrazovnih politika.

Predstavljen Erazmus plus program

- Mogu da konkurišu osnovne, srednje škole, omladinske organizacije, nevladine organizacije, preduzeća, organi lokalne samouprave, svi koji se na neki način bave obrazovanjem ili mladima. Finansiraju se studijski boravci svih onih koji rade u tim organizacijama, kao i u visokom obrazovanju da provedu jedan period rada, od dva dana do dva meseca u nekoj od zemalja EU, Turskoj, Norveškoj. Takođe, nudi se i  mogućnost stručnog usavršavanja za one koji se bave obrazovanjem odraslih,  da odu na neki kurs i unaprede svoje kompetencije, kako bi kasnije to preneli u svoj rad -kaže Marija Filipović-Ožegović, upravitelj Fondacije „Tempus“ i dodaje - To bi trebalo da im  unapredi lične sposobnosti a indirektno pomogne izvođenju nastave, to je prilika da na času imamo predavača iz druge države ili da naš nastavnik ode na stručno usavršavanje koje možda ne može da dobije u našoj zemlji.

Predstavljen Erazmus plus program

U prethodna dva konkursna roka zahvaljujući ovom programu ostvareno je preko 5.000 mobilnosti studenata i nastavnika i svih onih koji rade u visokom obrazovanju. Tokom prošle godine najveći broj mobilosti je ostvaren sa Nemačkom, Poljskom, Italijom i Španijom.

Izvor: Subotica.com
Erazmus+ informativni dan u organizaciji Fondacije Tempus Erazmus+ informativni dan u organizaciji Fondacije Tempus Erazmus+ informativni dan u organizaciji Fondacije Tempus Erazmus+ informativni dan u organizaciji Fondacije Tempus Erazmus+ informativni dan u organizaciji Fondacije Tempus Erazmus+ informativni dan u organizaciji Fondacije Tempus Erazmus+ informativni dan u organizaciji Fondacije Tempus Erazmus+ informativni dan u organizaciji Fondacije Tempus
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 8159
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

erazmus+

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.