• Pregleda: 3022

Predstave za mališane iz okolnih mesta

Glumci Dečijeg pozorišta će i ove pozorišne sezone obradovati mališane iz okolnih mesta, koji nemaju mogućnost da dođu u grad i pogledaju predstavu. U narednih nekoliko meseci, ekipe pozorišta putovaće po Bačkoj, gde će obići više od 15 mesta i našim najmlađim komšijama dočarati atmosferu pozorišta.
Predstave za mališane iz okolnih mesta

Subotica, Novi sad i Zrenjanin jedina su mesta u Vojvodini koje ima sopstveno Dečije pozorište. Protekle pozorišne sezone započete su posete okolnim mestima, i prema rečima direktorice ove dečije ustanove Marte Aroksalaši Stamenković, odziv i zainteresovanost dece su bili ogromni.

Ove sezone, ekipe pozorišta posetiće Pačir, Žednik, Aleksa Šantić, i mnoga druga mesta na području Bačke. Mališani iz vrtića i osnovnih škola, koji nemaju mogućnost da dođu u pozorište, imaće priliku da uživaju u predstavama namenjenim njihovom uzrastu.

Predstava "Petar Pan" - Dečje pozorište Subotica

Predstava "Petar Pan" - Dečje pozorište Subotica

Iz Dečijeg pozorišta nam najavljuju niz novina i zanimljivih sadržaja za mališane. Pored predstave Petar Pan koja je doživela svoju premijeru pre nekoliko nedelja, planira se rad na multimedijalnom eksperimentalnom programu. Reč je o predstavama Tri praseta i Car žabac, u koje će na interaktivni način biti uključena i publika. Zatim se planira premijera predstave Priča o konju, i rad na bilingvalnoj predstavi koju će činiti četiri bajke.

Izvor: RTV City

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.