Komentara: 1
Pregleda: 3181

Predstava "Koštana" oduševila sarajevsku publiku

07.10.2014. u 12:22h
Izvor: Subotica.com
Glumci drame na srpskom jeziku sinoć su u okviru 54. međunarodnog teatarskog festivala (MESS) koji se ovih dana održava u Sarajevu, pred prepunom salom Sarajevskog ratnog teatra izveli predstavu "Koštana" Borisava Stankovića, po režiji Andraša Urbana.
Predstava "Koštana" oduševila sarajevsku publiku

Predstava “Koštana“ Narodnog pozorišta Subotica, koja je sinoć odigrana u Sarajevskom ratnom teatru, na specifičan način govori o balkanskom patrijarhalnom ustrojstvu. Primarno se bavi položajem Roma u društvu te mnogim primerima ukazuje na diskriminatorno postupanje društva i kršenje osnovnih ljudskih prava. Predstavu je režirao Andraš Urban.

Pozorišnu predstavu "Koštana" sarajevska publika je gledala po prvi put, ali sinoć nije bilo slobodnog mesta u "ratnom teatru", projekcija koja je počela sa malim zakašnjenjemu odnosu na prvobitnu programsku šemu oduševila je gledaoce te su glumci Narodnog pozorišta iz Subotice dobili zasluženi aplauz i ovacije na otvorenoj sceni.

Predstava "Koštana" oduševila sarajevsku publiku

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3181

Povezana vest

Povezane teme

andraš urban

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.