• Pregleda: 1616

Predstava "Alegro con brio" najbolja na 67. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

Na 67. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, subotičko Dečje pozorište sa predstavom „Allegro con brio – veselo i nadahnuto“ u režiji Jevgenija Ibragimova, osvojilo je Nagradu za najbolju predstavu za decu u celini.
Predstava "Alegro con brio" najbolja na 67. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

Ovogodišnji stručni žiri, u sastavu teatrologa Vladislava Fekete, novinarke Smiljke Seljin i glumice Dragane Varagić u ulozi predsednice žirija, doneo je jednoglasnu odluku.

Predstava „Allegro con brio“ postavljena je u februaru 2016. godine i  prvi je autorski projekat poznatog ruskog reditelja u nekom pozorištu u Srbiji. U ulozi koreografa bio je Aleksej Išćuk, dok je za muziku u predstavi bio zadužen Nikolaj Jakimov. Lutkarsko plesna predstava, koja u prevodu glasi „Veselo i nadahnuto“, u filozofskom smislu donosi priču o rađanju, o nastanku jedne nove duše u ljudskom ili životinjskom obliku na zemlji. Predstava je koreografski veoma zahtevna, jer devet glumaca na sceni četrdeset minuta neprekidno pleše i animira lutke. U predstavi su igrali Boško Boškov, Jasmina Pralija, Kalo Bela, Branislav Trifković, Greguš Zalan, Vereš Imelda, Fridrih Gertruda, Kočiš Endre i Horvat Blanka.

67. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine održavao se od 3. do 9. aprila u Novom Sadu na četiri različite scene u okviru kog je odigrano 12 predstava. Subotičko Dečje pozorište osim predstavom „Allegro con brio“, takmičilo se i predstavom na mađarskom jeziku „Jancsi és Juliska“ u režiji Valov Todora, a u izvođenju Gal Elvire, Vereš Imelde i Kočiš Endrea.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.