Komentara: 15
Pregleda: 3355

Predsednik Skupštine grada razgovarao sa delegacijom Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine

23.09.2020. u 17:17h
Izvor: Subotica.com
Predsednik Skupštine grada, Balint Pastor, sastao se danas sa delegacijom Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, koju je predvodio predsednik Jene Hajnal. Na susretu sazvanom na inicijativu Nacionalnog saveta bilo je reči o pitanjima vezanim za službenu upotrebu jezika, obrazovanje, kulturu i informisanje, saopštila je Služba za skupštinske poslove.
Predsednik Skupštine grada razgovarao sa delegacijom Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine

Učesnici razgovora su sa zadovoljstvom konstatovali da se na teritoriji Grada Subotice jezička prava u značajnoj meri poštuju, a rukovodstvo grada će odlučno reagovati da se eventualni problemi odmah reše, uz konstruktivnu saradnju sa Nacionalnim savetom mađarske nacionalne manjine.

Razgovaralo se i o pitanjima vezanim za obrazovanje, kulturu i informisanje, između ostalog o očuvanju mreže obrazovnih institucija u gradu, radu i razvijanju ustanova kulture, kao i o kapitalnim ulaganjima Grada, poput izgradnje nove čitaonice Gradske biblioteke koja se realizuje uz finansijsku podršku Vlade Mađarske i učešće Nacionalnog saveta.

Na sastanku je bilo reči i o završetku radova na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Narodnog pozorišta, kao i o poboljšanju uslova rada Pozorišta "Kostolanji Deže" koje su zajednički osnovali Grad i Nacionalni savet.

Na kraju susreta učesnici su se složili da će se u budućnosti redovno sastajati i usaglašavati zadatke, imajući u vidu interese mađarske zajednice i svih stanovnika grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 3355

Povezana vest

Povezane teme

mađarski nacionalni savet

balint pastor

jene hajnal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.