Komentara: 39
Pregleda: 13914

Predrag Bobić izabran za novog direktora "Toplane"

02.04.2019. u 17:36h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Skupštine grada u naredne četiri godine JKP „Subotička toplana“ vodiće diplomirani ekonomista Predrag Bobić, koji je na mesto prvog čoveka preduzeća došao sa pozicije izvršnog direktora.
Predrag Bobić izabran za novog direktora "Toplane"

Odbornici iz redova opozicije bili su protiv kandidata, koji je po odluci Komisije za izbor direktora imao najviše bodova. Iza njega su bili dosadašnji direktor Dervo Ahmetović i bivši čelnik „Toplane“ Pero Rikić.

- Ostali kandidati su po stručnosti bili ispred ovog koji je izabran. Ovo je klasičan primer partokratije i siguran sam da suštinski kvalitet gospodina Bobića ne doseže da bude direktor – tvrdi Jene Maglai, odbornik Pokreta za građansku Suboticu. – Grad bi trebalo da se zahvali dosadašnjem dikerktoru Dervu Ahmetoviću za čijeg mandata je zamenjena kompletna cevna instalacija i koji je sprečio da grad uđe u kredit za izgradnju pogona za biomasu, koji bi ugrobario ovaj grad.

Predrag Bobić izabran za novog direktora "Toplane"

Po mišljenju odbornice Đorđije Aksentijević, građanima nije bitno kako će se zvati direktor već koliko će plaćati grejanje.

- Nije u pitanju izbor kandidata već pitanje zašto menjamo direktora za koga je vladajuća većina tvrdila da radi savršeno, da računi moraju da budu takvi i da je to jedna od najboljih toplana u Srbiji – pita Đorđija Aksentijević. - Smatram da Toplana nije radila u interesu građana, koji dobijaju izuzetno visoke račune. Preduzeće iskazuje ogromnu dobit koja se preliva u budžet grada a istovremeno povećava račune. Po meni bivši direktor nije radio dobro, ali je većina mislila drugačije, sada ga smenjuju i pokazuju da nisu dosledni sebi.

Predrag Bobić izabran za novog direktora "Toplane"

Da nema mesta mahinacijama u izboru direktora JKP „Subotička toplana“ poručio je gradonačelnik Bogdan Laban.

- Komisija je obrazovana i ona vrši izbor  direktora. Ko god se javi na konkurs boduje se i na osnovu toga se radi rang lista. Ovoga puta imali smo tri kandidata, koji su nekada rukovodili „Toplanom“ – objasnio je gradonačelnik Laban. - Nema ništa sporno, mandat je istekao, dolazi drugi direktor, a dosadašnji direktor Dervo Ahmetivić će ostati u menadžmentu preduzeća verujem da će svoj posao obavljati dobro što je najvažnije za lokalnu samoupravu.

Predrag Bobić izabran za novog direktora "Toplane"

Novi direktor Predrag Bobić zahvalio se Skupštini grada na ukazanom poverenju da u naredne četiri godine upravlja „Subotičkom toplanom“.

- Zahvaljujem se i dosadašnjem direktoru, koji ostaje u „Toplani“ i koji je mnogo zadužio ovaj grad i svrstao ovo preduzeće u lidere u oblasti proizvodnje, snabdevanja i distribucije toplotne enrgije. Radićemo domaćinski, trudićemo se da cene budu prilagođene građanima, da stanovi budu što topliji i naši sugrađani zadovoljni – najavio je Bobić. – Bliži se kraj grejne sezone i pred nama je remont postrojenja Koliko god se opozicija trudi da kaže da su cene visoke, mi radimo na samoj granici. Mi smo prva toplana koja je uvela merenje i ova zima koja  je bila najtoplija u poslednjih šest godina, nije išla na ruku  preduzeću u pogledu isporuke energije. Novosadskoj i beogradskoj toplani je bilo mnogo lakše jer oni račune naplaćuju po kvadratnom metru bez obzira koliko je stepeni napolju. Ali, nismo tu da budemo profitabilni, već kao javni servis da građanima bude bolje.

Izvor: Subotica.com
22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice 22. sednica Skupštine Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 39
Pregleda: 13914

Povezana vest

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

gradska toplana

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.