Komentara: 26
Pregleda: 10867

Prednja i zadnja vrata u autobusu

16.03.2013. u 16:16h
Izvor: Vojvođanska Svaštara
Možda zaista treba samo (malo) više vremena da se sistem „razradi“, pa da sve funkcioniše kao sat, brzo i bez greške, i možda je Subotičanima koji se voze gradskim autobusom, zbog svakodnevnih problema sa kojima se susreću, smanjen prag tolerancije, ali neke stvari jednostavno ne idu!
Prednja i zadnja vrata u autobusu

Uvođenjem sistema „SuBus“ putnici se suočavaju sa nizom problema, a jedan od njih zove se – ulaz na prednja vrata. Za razliku od vremena pre „SuBus“ sistema kada se u „zglobne“ autobuse ulazilo na prednja vrata (ko je imao mesečnu kartu) i na zadnja (ko je imao keš), sada je ulazak dozvoljen isključivo na prednja vrata, a to često i putnicima i vozaču zadaje glavobolje.

U četvrtak, 28. februara, autobus na liniji broj 16, koji polazi sa početne stanice u Aleksandrovu u 18 i 30, kod druge stanice (Pravoslavna crkva) stajao je više od deset minuta jer je jedno celo odeljenje OŠ „Sveti Sava“ ulazilo u autobus! Kako se đaci ne voze svakodnevno autobusom, nisu imali čuvene „SuBus“ kartice, već spremljenu gotovinu, pa je vozač svakom učeniku izdavao kartu i vraćao kusur. I tako tridesetak puta!

Naravno, Marfijev zakon je i u ovom slučaju došao do izražaja, pa je aparat za izdavanje kartica privremeno blokirao, što je izazvalo dodatnu „rundu“ nervoze (i vozača i putnika) i produženje stajanja u mestu. Aparat je konačno proradio, vozač promrljao nešto o iznajmljivanju autobusa (?!) i krenuo, a autobus je sa velikim zakašnjenjem stigao na sledeću stanicu. I narednu...

Najlakše je kritikovati, složiće se mnogi, ali kritika može biti i konstruktivna pa stvari menjati na bolje. Šta je rešenje? Vratiti konduktere i dozvoliti ulaz i na zadnja vrata kako bi se izbegle nepotrebne gužve i rasteretio vozač čiji je glavni posao da VOZI i bude koncentrisan na saobraćaj, a ne na vraćanje KUSURA!

Izvor: Vojvođanska Svaštara
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 26
Pregleda: 10867
Povezane teme

Suboticatrans

SuBus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.