Komentara: 28
Pregleda: 8098
Foto

Predizborna konvencija Pokreta za građansku Suboticu

21.04.2016. u 01:50h
Izvor: Subotica.com
U Novoj opštini sinoć je održana predizborna konvencija liste  „Pokret za građansku Suboticu“, koju predvodi Jene Maglai, sadašnji gradonačelnik i kandidat za budućeg prvog čoveka našeg grada.
Predizborna konvencija Pokreta za građansku Suboticu

Konvenciji je prisustvovao veliki broj građana koji su došli da daju podršku građanskoj listi, na kojoj se nalaze građani svih nacionalnosti.

- Iza nas je prilično napornih mesec i po dana, za nas je bio veliki izazov da prikupimo potpise za potpunu listu, da okupimo kandidate za odbornike i uopšte da organizujemo celu predizbornu kampanju – podsetio je nosilac liste Jene Maglai. - Iznenadilo me je što smo mi kao grupa građana, koja se posle više decenija pojavila na političkoj sceni, postali glavna meta velikih političkih stranaka. Očigledno je da se pojavio novi duh na političkom nebu Subotice i da smo na neki način postali opasnost za velike igrače. Nadam se da će i građani da shvate tu novu energiju, da će izaći na izbore i zaokružiti broj osam.

Predizborna konvencija Pokreta za građansku Suboticu

Maglai je poručio i da je ovo lista koja je izašla sa jasnim programom i imenima i nije se krila iza pokrajinskih ili republičkih funkcionera.

- Svi smo jednaki i samo zajedno možemo da utičemo na bolju budućnost ovog grada, koji ne sme da funkcioniše po burazerskom sistemu ili interesima političkih partija – podvukao je Maglai.

Listu „Pokret za građansku Suboticu“ podržao je i Laslo Varga, jedan od osnivača „Mađarskog pokreta“, ističući da ne žali što je stao uz Maglaijev predlog da formira ovakvu listu.

Predizborna konvencija Pokreta za građansku Suboticu

Predizborna konvencija Pokreta za građansku Suboticu

- “Mađarski pokret“ je u poslednje vreme često napadan, a na meti kritika bila je i ova lista, kojoj se osporavala njena najveća vrednost i ono što krasi Suboticu, a to je multikuturalnost – istakao je Laslo Varga. - Najvažnija osobina ove liste je iskrenost. Mnoge partije pripadnike manjina koriste kao ukras pred izbore, a kada dođu na vlast njih zaborave. Ovde nisu ljudi da bi bili ikebane, nego da rade i pokažu koliko mogu i verujem da će građani to prepoznati.

Na konvenciji su predstavljeni kandidati za odbornike gradskog parlamenta, a građanima su se obratili i Miroslav Milojević, Žužana Kalmar, Vjekoslav Ostrogonac i Josipa Ivanković.

Izvor: Subotica.com
Predizborna konvencija izborne liste "Jene Maglai – Pokret za građansku Suboticu" Predizborna konvencija izborne liste "Jene Maglai – Pokret za građansku Suboticu" Predizborna konvencija izborne liste "Jene Maglai – Pokret za građansku Suboticu" Predizborna konvencija izborne liste "Jene Maglai – Pokret za građansku Suboticu" Predizborna konvencija izborne liste "Jene Maglai – Pokret za građansku Suboticu" Predizborna konvencija izborne liste "Jene Maglai – Pokret za građansku Suboticu" Predizborna konvencija izborne liste "Jene Maglai – Pokret za građansku Suboticu" Predizborna konvencija izborne liste "Jene Maglai – Pokret za građansku Suboticu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 8098

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

josipa ivanković

vjekoslav ostrogonac

lokalni izbori 2016

izbori 2016

pokret za građansku suboticu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.