• Pregleda: 4568

Predavanje na temu "Japanizam u Subotici krajem 19. i početkom 20. veka"

U Gradskom muzeju sutra sutra će biti održano predavanje na temu „Japanizam u Subotici krajem 19. i početkom 20. veka“.
Predavanje na temu "Japanizam u Subotici krajem 19. i početkom 20. veka"

Predavanje će, sa početkom u 17. 30 časova na mađarskom i od 19 časova na srpskom, održati istoričarka umetnosti Olga Kovačev Ninkov.

Uz proekciju slika, Olga Ninkov će ukazati na vezu između japanizma i secesije, te pokazati konkretne primere japanizma u Subotici, pre više od jednog veka. Takođe, posetioci će moći da vide i neke od savremenih primera.

Između dva predavanja, sa početkom u 18.30 časova, članovi Aikido kluba „Spartak“ predstaviće ovu veštinu, koja se u našem gradu javila 80-tih godina 20.veka. Predavanje će biti održano u okviru programa međunarodne gostujuće izložbe „Secesija i priroda“, koja je otvorena do sredine septembra.

Ulaz je slobodan.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
joso Odgovori
Ovo je vrlo zanimljiva tema.Palo mi je na pamet da su u Subotici na nekim kućama građeni krovovi u japanskom stilu.Možda je to jedan od subotičkih "japanizama".Ali,te kuće su građene možda prije nekih 50 godina.....
Superhik Odgovori
Japanci su izuzetno pametan i vredan narod, nasuprot nama Suboticanima zajedno sa kompletnim Balkanom u paketu....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.