Komentara: 0
Pregleda: 3751

Predavanje na temu doprinosa jevrejskih likovnih umetnika umetnosti Subotice

06.04.2015. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Savez jevrejskih opština Srbije, u saradnji sa Modernom galerijom “Likovni susret” Subotica, održaće sutra u Modernoj galeriji “Likovni susret“ predavanje u sklopu izložbe “Portreti i sećanja – Jevrejska zajednica Srbije pre Holokausta“.
Predavanje na temu doprinosa jevrejskih likovnih umetnika umetnosti Subotice

Sutra, sa početkom u 18 časova, dr Olga Kovačev Ninkov, istoričar umetnosti, održaće predavanje na temu doprinosa jevrejskih likovnih umetnika umetnosti Subotice.

Predavanje, praćeno projekcijom slika, će dati kratak osvrt na likovne umetnike Subotice koji su potekli iz jevrejske zajednice, a dali su vidan doprinos istoriji umetnosti ovog grada u periodu od kraja 19. do kraja 20. veka.

Umetnici o kojima će biti reči su: Ede Telč, vajar; Henrik Acel, slikar i primenjeni umetnik; Klara Gereb, grafičar-primenjeni umetnik; Mihalj Kara, vajar; Đorđe Bošan, slikar; Nandor Glid, vajar; Edita Izrael, modni dizajner.

Ovim predavanjem se zatvara izložba “Portreti i sećanja“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3751
Povezane teme

moderna galerija likovni susret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.