Komentara: 0
Pregleda: 2270

Predavanje: Generacija Y - Digitalna mladost

19.12.2012. u 15:27h
Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Od decembra 2012. godine Fondacija “Danilo Kiš” je u svoj redovni mesečni kulturni program uvrstila i projekte koji su do sada pristigli na konkurs “Uskladišti svoje ideje“.
Predavanje: Generacija Y - Digitalna mladost

Konkurs za realizaciju projekata iz oblasti omladinske kulture i stvaralaštva “Uskladišti svoje ideje” bio je raspisan 7. septembra 2012. godine sa ciljem da se omladinska populacija uključi u kreiranje redovnih mesečnih programa Fondacije “Danilo Kiš”, a koji obuhvataju: filmske projekcije, predavanja, tribine, koncerte, izložbe, radionice, književne večeri i druge programe kulturnog i edukativnog karaktera, namenjene mladima.

Svi mladi ljudi, omladinske i nevladine organizacije, udruženja građana, umetnici, kulturni radnici i ostali pojedinci sa teritorije Grada Subotice, zainteresovani da u prostorijama Omladinskog kluba „Skladište“ organizuju kulturne i edukativne programe namenjene mladima, na kvalitetnom, umetničkom nivou, mogu da prijave (I DALJE!) svoj projekat na: office@danilokis.rs, nakon što popune odgovarajući prijavni formular na adresi: danilokis.rs. Selekciju projekata vrši stručni tim Fondacije „Danilo Kiš“.

Predavanje: Generacija Y - Digitalna mladost

Predavanje Adriane Stojanović, diplomiranog filologa - angliste, pod nazivom “Generacija Ipsilon- digitalna mladost“ održalo se u utorak, 18. decembra 2012. godine u Omladinskom klubu „Skladište“. Adriana je prisutnoj publici na duhovit i zabavan način otkrila i pojasnila odgovore na pitanja: Ko je Ipsilon generacija, šta je odlikuje i kako je prepoznati? Koliko obrazovni sistem koji imamo danas odgovara potrebama, željama i očekivanjima upravo ove Ipsilon generacije koja proživljava „digitalnu mladost”? Mogu li da „prežive” sedam časova u školi bez mogućnosti kliktanja, tagovanja i tvitovanja i mogu li nastavnici da se izbore sa njihovim potrebama?

Nakon zanimljive power point prezentacije, u razgovor su se uključili i pojedinci iz publike koji su sa prisutnima podelili svoja iskustva sa razvojem digitalnog doba i nalaženjem mesta u njemu.

Adriana Stojanović je profesor engleskog jezika i prevodilac. Diplomirala je na odseku za engleski jezik na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, gde trenutno piše master tezu na temu “Digitalno doba – polazište za neke nove uloge nastavnika i učenika”. Tokom studija bila je stipendista Ministarstva prosvete, Fonda za mlade talente, Rotari kluba Subotica i laureat Eurobank EFG stipendije.

U 2010. godini je bila vicešampion sveta u poznavanju gramatike engleskog jezika, a u 2011. godini joj je dodeljena Svetosavska nagrada za izuzetne rezultate i značajan doprinos razvoju obrazovanja u Republici Srbiji. Aktivni je volonter i održala je niz prezentacija i kreativnih radionica za decu u Američkom kutku u Subotici. Piše poeziju na srpskom i engleskom jeziku, koja je u nekoliko navrata objavljivana u domaćim i stranim omladinskim časopisima. Živi i radi u Subotici.

Izvor: Fondacija "Danilo Kiš"
Generacija Y - Digitalna mladost Generacija Y - Digitalna mladost Generacija Y - Digitalna mladost Generacija Y - Digitalna mladost Generacija Y - Digitalna mladost Generacija Y - Digitalna mladost Generacija Y - Digitalna mladost Generacija Y - Digitalna mladost
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2270

Povezana vest

Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.