Komentara: 0
Pregleda: 1834

Predavanja i radionica u okviru projekta „Budimo ravnopravni i jednaki“

06.06.2014. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
U Srednjoj tehničkoj školi "Ivan Sarić" oko 200 učenika imalo je priliku da se upozna sa pojmovima "ravnopravnost i jednakost polova".
Predavanja i radionica u okviru projekta „Budimo ravnopravni i jednaki“

Predavanja i radionica održani su u okviru projekta "Budimo ravnopravni i jednaki", sa ciljem da se podigne svest o temi rodne ravnopravnosti, eliminisanje stereotipa i predrasuda.

Na pitanje: "da li su žene i muškarci ravnopravni?", učenici su davali najrazličitije odgovore. Jedni smatraju da treba da postoji podela posla, dok drugi veruju u ravnopravnost polova.

Deca su upoznata bila sa pojmovima feminizma koji ih podseća na pokret i proteste. Smatraju da žene treba da rade teže poslove, kao i da muškarci treba da pomažu ženama. Smatraju da nikada neće biti prave ravnopravnosti i da žene i muškarci neće imati nikada ravnopravan položaj. Projekat realizuje Udruženje “Cosmo” u saradnji sa pokrajinskim sekreterijatom za ravnopravnost polova.

Izvor: Subotica.com
Predavanja na temu ravnopravnosti i jednakosti polova Predavanja na temu ravnopravnosti i jednakosti polova Predavanja na temu ravnopravnosti i jednakosti polova Predavanja na temu ravnopravnosti i jednakosti polova Predavanja na temu ravnopravnosti i jednakosti polova Predavanja na temu ravnopravnosti i jednakosti polova Predavanja na temu ravnopravnosti i jednakosti polova Predavanja na temu ravnopravnosti i jednakosti polova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1834
Povezane teme

rodna ravnopravnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.