• Pregleda: 5384

Prečistač se konačno završava

Upravni odbor Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Subotica je na svojoj sednici dana 5. marta 2013. godine potvrdio svoju prethodnu saglasnost, u smislu kojeg su direktor javnog preduzeća i holandska firma "Haskoning DHV" potpisali ugovor o konačnom obračunu prečistača - stoji u saopštenju JKP "Vodovod i kanalizacija"
Prečistač se konačno završava

Prema primedbama stručne komisije za tehnički prijem – a one su uglavnom razlike koje potiču između domaćih i međunarodnih normi - prečistač će u narednih nekoliko meseci dobiti konačnu dozvolu za rad, zavisno od potrebnih radova i vremenskih uslova.

U roku od nekoliko nedelja Upravni odbor javnog preduzeća će odobriti detaljan izveštaj, koji će poslati Skupštini Grada sa molbom za izmenu plana rada za ovu godinu.

Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Subotica ovim putem sa radošću obaveštava javnost, da je ova dugotrajna, i sa aspekta finalizacije, u nekim momentima neizvesna investicija se uspešno završava. Jedna od najvećh ulaganja u novijoj istoriji grada, u pogledu poboljšanja kvaliteta vode Palićkog jezera se ostvarila.

Izvor: JKP "Vodovod i kanalizacija"

povezane teme

13
gradjanin Odgovori
Prvo skoci pa reci hoppp!!! Gotov ,al zamalo !!!
co21 Odgovori
to jezero treba prvo isprazniti, iskopati sav onaj mulj(ali prvo smisliti kud sa njim). onda ponovo napuniti jezero vodom i tek onda otvoriti precistac i tako odrzavati
mali Odgovori
Precistac ispucao zbog loseg kvaliteta betona !,lepili dvokomponentnim epoxilnim smolama bravo!!,nestalo oko 2000000 evra u toku gradnje!,zbog toga se bespovratna sredstva dobijena vracaju italijanima u vidu kredita !,zbog neodgovornih i alavih pojedinaca!,gradjani ce placati ceh!!!
Pametnjaković Odgovori
Kada će biti svečano otvaranje, da i ja budem tamo prisutan i da probam čistu vodu iz prečistača piti iz čaše ????
MAUZER Odgovori
Pa kolko ga puta vec zavrsavate i svecano pustate u rad?
Always Ultra Odgovori
Koji put u zadnjih 10ak godina su zavrseni ??
joca Odgovori
super
militiga Odgovori
Ajmo ga nazvati " Narodni Y precistac "
mali Odgovori
Ovo je vest za senilne gradjane ,,sa postovanjem njihove bolesti ne zelim da vredjam,, ali jedino su oni ciljna grupa koja se moze radovati svakih 6 meseci otvaranju precistaca...ambulanti...kao da je prvi put
kojot Odgovori
Jel ce to neki izbori uskoro,ne pratim politiku pa nisam upucen?Ali mi ovo izgleda kao neki predizborni marketing.Ili kao sto rekoh jednom ministar pokrao pare a sad gradonacelnik vraca kroz razne "projekte".
sos Odgovori
''precistac se konacno zavrsava''-DALI CEMO KONACNO DOZNATI I KOLIKO JE KOSTALA NJEGOVA IZGRADNJA. Dali izvodjaci garantuju za njegovu funkcionalnost i kvalitet preciscavanja otpadnih voda koje se prema datoj informaciji i dalje ulivaju u palicko jezero.
tetka Odgovori
Koliko puta smo zadnjih godina slušali ovu vest i gledali i slušali aktuelne gradske političare koji su ga već završili i svečano predavali - ili mene to vara memorija?
Volim Suboticu i mislim POZITIVNO! Odgovori
„Prečistač se konačno završava“. Kako vas samo ne mrzi da stalno objavljujete ovakve naslove tako da na njih oni “obavešteni” stalno imaju jedne te iste – NEGATIVNE komentare? I slika vam je stara jer prikazuje stari Prečistač ...
Treba da se zna da Prečistač “ispušta” u jezero jos od 2009 godine vodu predviđenog kvaliteta tako da je najčistiji deo Palića u sektoru iza Prečistača. Zasto niko ne objavi rezultate analiza PREČIŠĆENE vode koje redovno rade relevantne gradske pokrajinske i republičke ustanove? Zato sto bi se videlo da Prečistač ( i ljudi na njemu) perfektno rade svoj posao – PREČIŠĆAVA JU VODU! Zašto niko nije objavio rezultat koliko se struje proizvede tretmanom gasa iz otpadnog mulja umesto da se mulj vozi na deponiju? Zašto niko pita građevinske stručnjake (GF Subotica) ima li betona na svetu koji nema pukotine ? Zašto stručnjaci za zaštitu životne sredine ne objave podatak ( može i da se “google”-je) koliko ovakvi Prečistači koštaju u zavisnosti od veličine grada tj od broja tzv ekvivalent stanovnika . BEOGRAD ga kao takvog nema i sve ispušta u Savu i Dunav....
Zašto na sve što je iole dobro u ovoj zemlji mora da ima negativan predznak id a na to padne senka političkih prepucavanja?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.