Komentara: 13
Pregleda: 2516
Foto

Praznik rada tradicionalno obeležen u Mini Jugoslaviji

03.05.2023. u 11:43h
Izvor: Subotica.com
Praznik rada tradicionalno je obeležen 2. maja i u četvrtoj Mini Jugoslaviji gde se okupio veliki broj jugonostalgičara iz našeg grada i okoline. Poslednji dan prvomajskih praznika sa njima su proveli i šahisti, učesnici sedmog memorijalnog šahovskog turnira "Geza Sekelj".
Praznik rada tradicionalno obeležen u Mini Jugoslaviji

Po procenama organizatora, četvrtu Mini Jugoslaviju je tokom celog dana posetilo skoro hiljadu ljudi.

- Drago nam je što je manifestacija dobro posećena i što je prošla u dobroj atmosferi. Sa nama su i mlađe generacije, koje su imale priliku da se upoznaju sa prostorom Mini Jugoslavije – kaže Goran Gabrić, predsednik Mini Jugoslavije. – Ovom prilikom predstavili smo novu ediciju crvenog pasoša Mini Jugoslavije, koji do sada poseduje oko devet hiljada ljudi. To je jedan mali turistički vodič kako kroz Suboticu, tako i kroz region. Mapirana su ona mesta u kojima se još uvek neguju vrednosti bratstva i jedinstva, te je to zapravo svojevrsna preporuka jugonostalgičarima šta da posete.

Praznik rada tradicionalno obeležen u Mini JugoslavijiOkupljanje jugonostalgičara bila je prilika i da se podsete na sve vrednosti koje je negovala nekadašnja velika zemlja “od Vardara do Triglava”.

- Uvek naglašavam, u Jugoslaviji se cenio čovek. Radnik je imao svoja prava, bio vlasnik kapitala, gradio je zemlju, a sada je samo najamna radna snaga. Ono što je imala Jugoslavija nije imao niko na svetu i zato su je i uništili - podseća Blaško Gabrić, osnivač Mini Jugoslavije.

Praznik rada tradicionalno obeležen u Mini Jugoslaviji

Proslava Međunarodnog praznika rada ni ove godine nije prošla bez vojničkog pasulja i junećeg gulaša, zabavnog programa, nastupa pevačkih sastava, horova, plesnih i folklornih grupa.

Izvor: Subotica.com
Praznik rada u Mini Jugoslaviji Praznik rada u Mini Jugoslaviji Praznik rada u Mini Jugoslaviji Praznik rada u Mini Jugoslaviji Praznik rada u Mini Jugoslaviji Praznik rada u Mini Jugoslaviji Praznik rada u Mini Jugoslaviji Praznik rada u Mini Jugoslaviji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 4 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 2516
Povezane teme

prvi maj

Blaško Gabrić

praznik rada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.