Komentara: 27
Pregleda: 10761

Pozorišne predstave moći će da se gledaju i sa Gradskog trga

11.03.2016. u 11:51h
Izvor: Radio Subotica
Poslovi na izgradnji Narodnog pozorišta u sadašnjoj takozvanoj petoj fazi odmiču i naziru se zidovi koji će biti osnova za montažu aluminijumskih profila koji će nositi staklene ploče.
Pozorišne predstave moći će da se gledaju i sa Gradskog trga

Po projektu, donji deo kamenog pročelja sačuvaće strukturu gusto postavljenih otvora, ali poslednja trećina pročelja biće u staklu.

Pročelje prema Zelenoj fontani biće urađeno od kamena "kanfanara" boje bele kafe, a na ovoj strani pročelja dominiraće devet metara široka klizna vrata koja će omogućiti da se na teretnom pragu postavi scena da bi publika s Trga pratila predstavu.

Horizontalno, dužinom oba pročelja, prema Korzu i prema fontani predviđeno je postavljane scenske šine na visinama od pet i od deset metara koje će nositi pozorištne, a možda i druge plakate.

Rekonstruirana je kanalizacijska i vodovodna mreža i zgrada Narodnog pozorišta se postupno povezuje s gradskom infrastrukturom, što bi značilo da se približava dan kada će troškovi eksploatacije biti uključeni u gradski budžet.

Radovi u ovoj, petoj fazi koštaju 187 miliona dinara, a izvodi ih konzorcijum subotičkih poduzeća "SMB gradnja", "Cim gas" i "Rotel", što znači da Subotičani u ovoj fazi "zarađuju" na adaptaciji svog pozorišta.

Izvor: Radio Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 10761
Povezane teme
Narodno pozorište zgrada pozorišta rekonstrukcija pozorišta izgradnja narodnog pozorišta smb gradnja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.