Komentara: 1
Pregleda: 3898

Pozorišna predstava u Prihvatnom centru stare Ciglane

18.09.2015. u 11:49h
Izvor: RTV City
Pozorišna predstava u Prihvatnom centru stare Ciglane

Pre desetak dana počele su probe prve premijere u novoj sezoni pozorišta Kostolanji Deže. Sabolč Tolnai, naš istaknuti filmski i pozorišni reditelj, odlučio je da aktuelnu temu migranata iz Afrike i Azije predstavi na angažovani, umetnički način. Pri tome, razmišljajući, da se barem jedna predstava i odigra u Prihvatnom centru na staroj Ciglani.

Zanimljivo je da je glumačka ekipa predvođena rediteljem posetila Prihvatni centar, odnela humanitarnu pomoć i neposredno komunicirala sa migrantima.

Premijera predstave Exodus najavljena je za 30. oktobar. U najavi predstave se ističe  “da je to pokušaj suočavanja sa exodusom, sa sudbinom ljudi koji su postali višak i topovsko meso daleko od centara moći i profita”.

Dakle očekujemo predstavu kontraverznog naslova, jer egzodus zaista znači izlazak ili ishod, ali sama ta reč ima više  značenja, s obzirom da  postoji i u latinskom i u grčkom jeziku. U srpskom jeziku reč exodus nastala je od reči čudo.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3898
Povezane teme

pozorišna predstava

subotička ciglana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.