Komentara: 3
Pregleda: 1666

Poziv na okrugli sto na temu "Stanje u obrazovanju i njegove perspektive"

08.04.2022. u 12:00h > 06.04.2022. u 17:51h
Izvor: Subotica.com
U sredu, 13. aprila, održaće se skup koji će biti posvećen obrazovanju u Srbiji - analizi postojećeg stanja i perspektivi, na kojem će učestvovati predstavnici iz vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije Subotice, a pozvani su i roditelji.
Poziv na okrugli sto na temu "Stanje u obrazovanju i njegove perspektive"

Organizator okruglog stola je Lokalni savet roditelja Subotice (LSR), koji želi da ukaže na objektivne teškoće koje postoje u funkcionisanju ovog složenog i esencijalno važnog sistema u našoj zemlji.

Kako navode organizaori, cilj skupa je da se ukaže na niz problema kao što su problem kapaciteta obrazovnih institucija, problem erozije kvaliteta znanja i kriterijuma ocenjivanja, problem usklaćivanja potreba privrede ii profila kadrova koju izlaze iz obrazovnog sistema, zatim pitanje autonomije u radu značajnog broja nastavnika bez stalnog radnog odnosa ali i akreditacija i kvalitet rada privatnih, ali i državnih obrazovnih institucija.

- Okrugli sto je prilika da se o ovim problemima konstruktivno stručno i otvoreno raspravlja, te vas pozivamo da uzmete aktivno učešće kao izlagač i na taj način iznesete lično i profesionalno mišljenje - objašnjavaju iz Radne grupe LSR Subotice. - U najboljem interesu svih strana koje su neposredno zainteresovane je da se rad vaspitno-obrazovnih ustanova odvija na najbolji mogući način. da se u obrazovanju u našoj zemlji uvede red i standardi koji će podići kvalitet znanja na najviši nivo i tako stvori temelj na kome će biti građena budućnost svih nas, i Srbije u celini.

Okrugli sto će biti održan 13. aprila (sreda) u svečanoj sali Otvorenog univerziteta, sa početkom u 18 časova. Za aktivno učešće na tribini neophodno je da potvrdite dolazak putem mejla osr.subotica@gmail.com, najkasnije do ponedeljka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 1666

Povezana vest

Povezane teme

lokalni savet roditelja subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.