Komentara: 7
Pregleda: 8079

Poziv Janka Tipsarevića mi je dao krila

16.12.2012. u 21:39h
Laslo Đere nakon osvajanja prestižnog turnira Oranž boul u Americi održao konferenciju za novinare na Paliću.
Poziv Janka Tipsarevića mi je dao krila

PozIv Janka Tipsarevića pre finala mi je dao krila da pobedim. Bio sam iznenađen i pričali smo desetak minuta.

Laslo je stigao je do sedmog mesta na ITF listi. U narednom periodu slede pripreme za Gren slem turnir Australia open i učešće na fjučersima. Nakon ovog uspeha interesovanje sponzora za ovog mladog juniorskog reprezntativca je poraslo.

Nakon povratka iz Amerike gde je učestvovao i osvojio prestižni teniski turnir, Oranž boul, Laslo Đere je na Paliću u Maloj gostioni održao konferenciju za novinare i primio čestitke za ovaj veliki uspeh u juniorskoj karijeri. Konferenciji za novinare prisustvovali su njegovi treneri Vladimir Zorić i Miki Palađi, predstavnik Teniskog saveza Vojvodine Siniša Kovačev i Nikola Špear, bivši savezni selektor.

Laslo Đere je novinarima do detalja je ispričao kako je stigao do najvećeg uspeha u njegovoj karijeri - osvajanje Oranž boula.  Danas Laslo Djere ima 10 ATP poena.

Poziv Janka Tipsarevića mi je dao krila

- Na Oranž boulu sam igrao nešto slabije u odnosu na tunir Edi her koji sam igrao samo nedlelju dana ranije. Na Oranž boulu sklopile su kockice i osvojo sam onu činiju sa pomorandžama koja je san svih mladih tenisera. Mojoj sreći nije bilo kraja kad me je dan pre odigravanja finalnog meča sa Švedjaninom Eliasom Ymerom (6:4, 6:4) nazvao deveti teniser sveta, Janko Tipsarević, iz Dubaija. Bio sam malo zbunjen, ali sam se u toku desetominutnog razgovora opustio. On me je savetovao kako da se držim u igri i davao mi je podršku da ne pokleknem u momentu kada sam bio na dohvat titule . Taj poziv mi je dao takav vetar u leđa i tokom igranja finalnog meča Jankove reči su mi bile u glavi.

Poziv Janka Tipsarevića mi je dao krila

Ja sam presrećan nakon osvajanja ovog turnira, a veliko intresovanje teniske javnosti za moj uspeh malo me zbunjuje. Meni sada predstoje pripreme i ove nedelje odlazim u Novi Sad gde ću da se pripremam za Australia open. Na gren slem turniu ću da igram meč po meč, pa ću da vidim dokle ću da stignem. Moram da rešim finasijske probleme, a na vidiku je neko od sponzora koji će stati iza mene. Zahvaljujem se Teniskom savezu Srbije i Teniskom savez Vojvodine koji su mi pomogli da otputujem na turnire u Americi.

Veoma me raduje što je na ovoj konferenciji i Andre Biro, teniser sa kojim sam trenirao i želim mu da što pre ozdravi i da nastavimo da treniramo i da sledeće godine i on pokuša da osvoji osvoji turnir Oranž boul - rekao je Laslo Đere.

Bivši savezni selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Nikola Špear, je mladom teniseru četitao na ovom velikom uspehu i tom prilikom mu je ispričao kako je on prošao kada je pre pola veka i on igrao da osvoji tu činiju pomorandži, ali nije uspeo.

Poziv Janka Tipsarevića mi je dao krila

Laslu su osvajanjem ovog turnira otvorena vrata za ulazak u teniski juniorski vrh. Potrebno je nastavi da trenira i da učestvje na turnirma, a za pola godine prelazi u seniore i ATP poeni su mu na dohvat ruke. Ima sve predispozicije da krene stopama naših slavnih tenisera .

Njegova ozbiljnost i predanost treningu su mu garant da će uspeti. Ja mu predviđam da će on postati dobar teniser, rekao je Nikola Špear.

Direktor Elitte Palića, Josip Šušnjar, je mladom teniseru poželeo da nastavi sa ovakvim uspesima i tom prilikom mu je poželeo dobrodošlicu i obećao dalje gostoprimstvo u objektima Elite Palića i na teniskim terenima na Paliću.

Poziv Janka Tipsarevića mi je dao krila

Domaćini su u čast osvajanja teniskog turnra Oranž bolul Laslu napravili veilku tortu ispisanu njegovim imenom i naravno turnira koji je osvojio.

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 8079

Povezana vest

Povezane teme

teniseri srbije

laslo đere

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.