Komentara: 8
Pregleda: 4098

Povećano nasilje u porodici i nad decom

29.08.2013. u 16:50h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je u porastu nasilje u porodici. U prvih sedam meseci Centru za socijalni rad je prijavljeno 33 porodice koje su bile žrtve nasilja, a među njima je i devetoro dece. Subotica će pored Novog Sada i Vršca da učestvuje u projektu u okviru koga će se po prvi put raditi sa osobama koje su okrivljene za nasilje u porodici.
Povećano nasilje u porodici i nad decom

Prošle godine je Centar za socijalni rad evidentirao 54 porodice koje su bile žrtve nasilja, u kojima je fizičko i psihičko nasilje trpelo 16-toro dece. Od toga broja 25-toro dece su bile žrtve indirektno nasilja, odnosno svedoci. Ove godine su prijavljene 33 porodice u kojima je 9-toro dece tpelo nasilje,a 14-toro bilo je svedok nasilja. Zbog toga je veoma bitno da se radi za nasilnicima.

Do sada se uvek radilo sa žrtvama nasilja, koje su sklanjale i imale pomoć države. Kako bi se uticalo na smanjenje broja slučajeva nasilja u porodici radiće se sa nasilnicima i žrtvama.

U Centru za socijalni rad ističu da nije redak slučaj kada žrtva postaje nasilnik, jer usvaja taj model ponašanja. Po Norveškom modelu će se raditi sa osobama koje su osumnjičene za nasilje u porodici. U realizaciji ovog projekta će se uključiti tužilaštvo, sud i druge institucije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4098
Povezane teme

nasilje u porodici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.