Komentara: 1
Pregleda: 4207

Povećan broj tražilaca azila i maloletnih migranata

29.10.2014. u 16:45h
Izvor: RTV Yueco
Ove godine je povećan broj tražilaca azila u Srbiji, tako da se očekuje da ta cifra dostigne broj 10.000 do kraja godine rečeno je na radionici koja je održana juče. Primećeno je i da je povećan broj dece migranata koja putuju bez pratnje odraslih. “Priče o azilu u trgovina ljudima” naziv je radionice koju je organizovala Lokalna mreža za podršku žrtvama i prevenciju trgovine ljudima. Za vreme radionice prikazan je film “Put ka gore”, autora Mirka Rudića.
Povećan broj tražilaca azila i maloletnih migranata

Mali broj srednjoškolaca se odazvao interaktivnoj radionici koja je imala za cilj da približi pojmove migranata, azilanata i trgovine ljudima.Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila je istakao da je povećan broj tražilaca azila i zbog toga u Srbiji je otvoreno pet centara za njihov smeštaj. Subotica je pogranični grad i veliki broj ilegalnih migranata se često krije u ilegalnim naseljima. Pre mesec dana evidentirano je više od 60 ilegalnih migranata koji se skrivaju u Subotici.

Udruženje građana “Atina” ove godine je pokrenula projekat otvorenog dijaloga. Realizuje se u pet gradova zbog povećanog broja tražioca azila u Srbiji. Prema podacima koje ima Centar za azil povećan je rizik da migranti postanu žrtve raznih krivičnih dela. Značajno se povećao broj migranata žena i dece i tražioca azila.

Centar za socijalni rad radi sa maloletnicima do 18 godina u koliko su u pitanju migranti i azilanti. Prihvatna stanica za ova lica se nalazi u Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

Interaktivna radionica organizovana je u okviru programa Otvaranje dijaloga između migranata i građana o međusobnoj toleranciji i nenasilju koji sprovodi NVO Atina iz Beograda, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila uz finanasijsku podršku Evropske unije i Vlade Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4207

Povezana vest

Povezane teme

migranti

azilanti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.