Komentara: 44
Pregleda: 6898

"Kolevka" prihvatilište i za maloletne azilante

29.10.2014. u 13:57h
Izvor: Subotica.com
Dom za decu ometenu u razvoju od UNHCR-a dobio je donaciju od 40.000 evra, namenjenu opremanju kuhinje i vešeraja, dok su od Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja dobijena sredstva u iznosu od 9.000.000 dinara.
"Kolevka" prihvatilište i za maloletne azilante

Novac iz fonda UNHCR-a dobijen je zahvaljujući dogovoru koji je sklopljen još letos i po kome je obaveza „Kolevke“ bila da obezbedi prostor gde će biti smešteni maloletni azilanti.

- Mi smo našu obavezu ispunili, u dve prostorije može biti smešteno osam lica a kolika će biti potreba još uvek ne znamo – kaže Nenad Kozomora, direktor „Kolevke“. - Za potrebe kuhinje dobili smo specijalnu pećnicu koja ima sedam funkcija, industrijski zamrzivac i specijalne stolove, dok je vešeraj opremljen industrijskim mašinama za pranje i sušenje veša i peglom.

Direktor Kancelarije za izbeglice UNHCR-a Dušan Aralica izrazio je veliko zadovoljstvo što na ovaj način sarađuje sa lokalnom zajednicom.

- Za potrebe UNHCR-a CESID je uradio jedno istraživanje kako lokalne zajednice prihvataju migrante i rezultati nisu bili nimalo ohrabrujući – dodao je Aralica. - Na ovaj način, ne smao da opremamo jedan centar, važan za celu zajednicu, već nastojimo da na neki način promenimo odnos građanstva prema migrantima, jer s obzirom na prilike, sa fenomenima migracije i azila susretaćemo se sve više.

Iz republičke kase za rad „Kolevke“ izdvojeno je 9 miliona dinara, od kojih će trećina biti iskorišćena za termoizolaciju i remont podstanice.

- Drago mi je što u ustanove socijalne zaštite u Subotici dolazimo uvek lepim povodom, a primer „Kolevke“ treba da slede i druge ustanove. Novca za njihov rad ima i biće, samo treba da se aktivnije uključe, da traže i dobiće sredstva – naglasio je Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu rada.

Dobre saradnje ne bi bilo da lokalna samouprava aktivno ne učestvuje i ne pomaže rad ustanova socijalne zaštite.

- Pokušavamo da putem svih nivoa vlasti izvučemo što više sredstava za Suboticu, a posebno je značajna dobra saradnja svih političkih opcija jer u oblasti socijalne zaštite ne sme biti političkih podela, svi treba da imamo jedan cilj – istakao je Milimir Vujadinović, član Gradskog veća za socijalna pitanja.

Izvor: Subotica.com
"Kolevka" dobila dve velike donacije "Kolevka" dobila dve velike donacije "Kolevka" dobila dve velike donacije "Kolevka" dobila dve velike donacije "Kolevka" dobila dve velike donacije "Kolevka" dobila dve velike donacije "Kolevka" dobila dve velike donacije "Kolevka" dobila dve velike donacije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 6898

Povezane vesti

Povezane teme

deca iz kolevke

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

donacija kolevka

nenad kozomora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.