Komentara: 6
Pregleda: 2484

Povećan broj predmeta nasilja u porodici

25.01.2013. u 15:44h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je povećan broj nasilja u porodici i napada na službena lica u toku dužnosti, saznajemo u Osnovnom sudu u Subotici. Najčešći oblici nasilja su nanošenje lakih i težih telesnih povreda i za pomenuta dela Krivični zakon je odredio kazne u rasponu od novčanih, pa do čak 40.godina zatvora ukoliko je reč o teškom ubistvu.
Povećan broj predmeta nasilja u porodici

U poslednje vreme svedoci smo da je sve više nasilja na ulicama. Roditelji manje provode vremena sa decom, a ona su stalno pred kompjuterom pod uticajem raznih igrica i drugih sadržaja.

Prošle godine je u Osnovnom sudu u Subotici zabeleženo 89 predmeta nasilja u porodici, od kojih je rešeno 50, zatim za nanošenje lakih telesnih povreda 59, a za teže 32 predmeta. Za nasilničko ponašanje pokrenuto je 17 predmeta, a za učestvovanje u tuči 9 predmeta, dok je za napad na službeno lice u toku dužnosti podneto 12 prijava.

Kazne za pomenuta krivična dela se kreću i do 40 godina zatvora ukoliko je reč o ubistvu. Osnovni sud u Subotici izriče od novčanih kazni, pa do 10 godina zatvora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 2484

Povezana vest

Povezane teme

nasilje u porodici

nasilje nad ženama

porodično nasilje

nasilje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.