Komentara: 2
Pregleda: 4245

Povećan broj poziva Domu zdravlja zbog vrućina

05.07.2012. u 01:19h
Izvor: RTV Yueco
Služba hitne medicinske pomoći je u junu imala 900 lekarskih intervencija na terenu, najčešće zbog oscilacije krvnog pritiska, povreda i gušenja. U ambulantu se javilo 1550 pacijenata, dok su tehničari imali 1600 intervencija.
Povećan broj poziva Domu zdravlja zbog vrućina

Ipak ti podaci ne ukazuju na povećan obim posla lekarskih ekipa na terenu. Zabeleženo je nešto više poziva u ambulantu Hitne pomoći uglavnom zbog kolapsa i gubitka svesti, prouzrokovan niskim krvnim pritiskom na javnim mestima.

Temperature koje su već danima preko 35 stepeni, naterale su većinu građana da nakon obavljenog posla, ne izlaze iz svojih klimatizovanih soba, ili sopstvenih bazen u dvorištu, sve do nekih 20 časova, kada ulice i šetališta postaju prometniji. Tokom dana svako se snalazi na način koji mu najviše odgovara.

Iako se građani rashlađuju na razne načine, lekarske ekipe imaju nešto povećan obim posla na terenu.

Lekari preporučuju da se u periodu od 10 do 17 časova bez preke potrebe ne izlazi napolje, ukoliko je to moguće.

Mihaela Budimski - Dom zdravlja

Zbog visokih temperatura i želje da se što pre skloni sa sunca, za samo nedelju dana, zabeležen je veći broj saobraćajnih nesreća. Tri osobe izgubile su život, četiri osobe su teže povređene, dok je šest osoba zadobilo lakše telesne povrede. Zbog ovakvih poražavajućih statističkih podataka savetuje se svim građanima da ne kreću na put bez preke potrebe.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4245
Povezane teme

hitna pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.