Komentara: 37
Pregleda: 11331

Potvrđeno: Modest Dulić novi gradonačelnik Subotice

10.07.2012. u 16:08h
Izvor: SuMedija
Glasovima pedeset, od ukupno 58 odbornika Skupštine Grada Subotica koliko ih je glasalo, za gradonačelnika je izabran Modest Dulić.
Potvrđeno: Modest Dulić novi gradonačelnik Subotice

U svom prvom obraćanju odbornicima u funkciji gradonačelnika Subotice, Modest Dulić je rekao:

- Pripala mi je velika čast i obaveza. Moj izbor je dogovor više stranaka, koje su imale i dobrih i loših perioda, ali nas je sve spojila ideja da razvijamo ovaj grad. Dogovorili smo široku koaliciju i drago mi je što sam na čelu jednog snažnog tima koji uživa podršku velikog broja odbornika u skupštini.

Cilj nam je da nastavimo intenzivan rad na privlačenju novih investicija i širenju industrijske zone. Borićemo se i za očuvanje postojećih radnih mesta, pomagaćemo i preduzećima u restruktuiranju, stvaraćemo dobru poslovnu klimu tako što će lokalna administracija biti servis malim i srednjim preduzećima.

Radićemo i na razvoju komunalne infrastrukture, brinućemo o starima, ali nećemo zaboraviti ni mlade gradeći i vrtiće i sportske terene. Pred nama je velik i težak posao. Nema razloga da sumnjam da je tačna vest koju je preneo gospodin Gojko Radić, da je danas napravljen i ključni korak za formiranje nove republičke vlade. Subotica će biti jedan od retkih opozicionih gradva u Srbiji pa je tim pre važnije da imamo konstruktivan pristup svih odbornika i očekujem od svih da pomognu da sve investicije koje su započete budu i završene.

Na kraju, želim da se zahvalim Saši Vučiniću, čoveku koji je tokom poslednjih nekoliko godina trasirao razvojni put Subotice. On ostaje deo tima koji će nastaviti posao koji je započet u interesu građana i grada Subotice.

Oliver Dulić: "Odbijanje mesta gradonačelnika je moja moralna odluka"

Iako je tokom predizborne kampanje i nakon izbora Oliver Dulić važio kao najozbiljniji kandidat za gradonačelnika Subotice, on se ipak zahvalio na ponuđenoj prilici da vodi Suboticu u naredne četiri godine i biće narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Zahvaljujući se Subotičanima na podršci koju su dali na izborima listi čiji je bio nosilac, Oliver Dulić je izjavio da je imao dilemu da li da prihvati poziciju gradonačelnika, ali da ostane u timu Demokratske stranke u republičkom parlamentu. Na kraju je odlučio da ostane narodni poslanik i da sa drugim članovima prethodne Vlade brane sve odluke koje su donošene u njihovom mandatu i da bude kritičar buduće Vlade Srbije.

Članovi gradskog veća:

  • Modest Dulić - gradonačelnik i takođe zadužen za komunalna pitanja
  • Blaško Stantić - zamenik gradonačelnika zadužen za privredu i ruralni razvoj
  • Etela Jerinkić - obrazovanje
  • Marta Dobo - međunarodna i regionalana saradnja
  • Dragi Vučković - investicije
  • Miloš Nikolić - kultura
  • Nemanja Simović - sport
  • Oto Buš - informisanje
  • Šime Ostrogonac - poljoprivreda
  • Vjekoslav Ostrogonac - omladina i turizam
  • Atila Čengeri - zdravstvo socijala i zaštita životne sredine

Tokom dana imali ste prilike da uživo pratite tekstualni prenos kompletne sednice Skupštine Subotice na kojoj su donešene neke važne odluke i promovisani novi gradski predstavnici.

Potvrđeno: Modest Dulić novi gradonačelnik Subotice

Potvrđeno: Modest Dulić novi gradonačelnik Subotice

Potvrđeno: Modest Dulić novi gradonačelnik Subotice

Potvrđeno: Modest Dulić novi gradonačelnik Subotice

Potvrđeno: Modest Dulić novi gradonačelnik Subotice

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 11331
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Modest Dulić

skupština subotice

izbor gradonačelnika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.