Komentara: 5
Pregleda: 2681

Potrebna veća aktivnost na pronalaženju finansijera za Sinagogu

02.06.2014. u 17:31h
Izvor: RTV Yueco
Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje, Slaviša Grujić je prilikom obilaska Sinagoge istakao da je impresioniran onim što je do sada urađeno, ali da je potrebna šira aktivnost na pronalaženju finansijera, kakao bi se objekat što pre priveo nameni.
Potrebna veća aktivnost na pronalaženju finansijera za Sinagogu

Za rekonstrukciju fasade, pokrajinska Vlada je do sada izdvojila 5, 2 miliona. Grujić je obišao i Gradski muzej, za čiju je stalnu postavku Vlada Vojvodine izdvojila milion dinara.

Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje, Slaviša Grujić obišao je radove na rekonstrukciji zapadne fasade, čiji je završetak planiran za 1. septembar. Grujić je izarazio zadovoljstvo onim što je do sada urađeno i istakao da značaj ovog reprezentativnog objekta prelazi okvire Subotice i Vojvodine, te je potrebna veća aktivnost na pronalaženju sredstava za rekonstrukciju.

Istovremeno sa radovima na fasadi, zahvaljujući Vladi Mađarske počeće radovi i na rekonstrukciji enterijera. Za prvu fazu planirana je restauracija lučnih površina, kao i centralne kupole.

Prilikom posete Subotici, Grujić je obišao i Gradski muzej gde se upoznao sa problemima, ali i planovima ove kulturne ustanove.

Za stalnu postavku Gradskog muzeja, koju Sekretarijat već dve godine podržava, pokrajinska Vlada je ove godine izdvojila milion dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2681

Povezana vest

Povezane teme

sinagoga

gradski muzej

slaviša grujić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.