• Pregleda: 6896

Potpisivanje peticije za izmenu Zakona o PIO i zdravstvenom osiguranju

Nakon okolnih mesta, peticiju za izmenu Zakona o penzijsko–invalidskom i zdravstvenom osiguranju građani ove nedelje mogu i u Subotici potpisati
Potpisivanje peticije za izmenu Zakona o PIO i zdravstvenom osiguranju

Subotičani će peticiju moći da potpišu do petka u vremenskom periodu od 9 do 13 časova ispred zgrade socijalnog centra.

Podsetimo, povod za peticiju su ogromna dugovanja, koja poljoprivrednici imaju po osnovu penzijsko–invalidskog i zdravstvenog osiguranja, kao i naknade za odvodnjavanje.

Peticija sadrži pet zahteva u kojima se od države traži:

  • da se Zakon o penzijskom, zdravstvenom i socijalnom osiguranju stavi van snage; da se sva nastala potraživanja od strane države otpišu;
  • da se svakom poljoprivrednom proizvođaču omogući da se registruje i plaća doprinose dok može, a da istu obavezu može prekinuti kad hoće, na svoju štetu;
  • da Vlada i Ministarstvo poljoprivrede donesu nov zakon po kom bi obaveze prema državi bile srazmerne veličini poseda i
  • da se svakom građaninu Srbije omogući besplatno zdravstveno osiguranje na osnovu 20 posto poreza koje građani plaćaju.

Tekst peticije sa prikupljenim potpisima do kraja avgusta će tokom septembra biti upućen Vladi, nadležnim ministarstvima i Poreskoj upravi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
kalimero sindrom Odgovori
Ona tacka je dobra za besplatno zdravstveno osiguranje koje smo "IMALI" Svakako se placa porez,a ONI nam uzimaju i jos jednom za zdravstvo!!!
Veteran Odgovori
Gospodo prvo izmirite dospele obaveze,a onda tražite nekakvu pravdu ili pak izmenu zakona!Nigde nema u svetu da se nakarikaju dugovi prema državi a onda naknadna pamet traži da se dugovanja otpišu.Ako vama država otpiše,onda pozivam građane da više niko ništa neplaća,a kada nam se dugovi nagomilaju potpisivaćemo peticije da nam ih država otpiše,jer nemože država nekome biti majka a nekome maćeha!
tetka Odgovori
Nije mi jasno zašto njima da se otpišu dugovi. Pa po tom osnovu mogu dugovi da se otpišu i nezapolenim licima i licima sa minimalnim primanjima. Zašto poljoprivrednici uvek misle da su oni izuzetak. Imaju sa čim ucenjivati Državu pa koriste tu svoju MOĆ. Ko pita ostale da li imaju iz čega da plate porez i ostale dadžbine.

Budimo realni, ako pogledamo poljoprivrednici i sada mnogo bolje žive od prosečnih porodica u Srbiji koje žive od jednog ili dva minimalca ili male penzije i sl.
Vesko Odgovori
@ tetka i Veteran, nisi svi poljoprivrednici bogati kako vi mislite. A sto se tice posla, toga imaju dosta
pogotvo ako imaju nesto stoke. Nema nedelje, praznika godisnjeg odmora plac. odsutva itd. jos bi najbolje bilo da nemaju sta jesti, ali sve to nije dovoljno, treba i novac za potrebe i kao i sotalih građana. Drugo su oni sto imjau velike posede i farme, za koje radi jeftina radna snaga. Ja u prvom
redu mislim na obicnog coveka, radnika i poljoprivrednika.
Veteran Odgovori
@Vesko
E upravo gospodine mislim na te "poljoprivrednike",što su naj glasniji u isticanju zahteva kada se radi o njihovoj koži,a vamo sa druge strane drugome poderaše kožu sa leđa!Nikada seljak koji radi pošteno,nije državi ostao dužan ni pare,ali ovi drugi HAPATORI koji se kriju upravo iza tih poštenih seljaka,su naj opasniji!I gospodine Vesko da me krivo neshvatite,ja nisam protiv seljaka,jer mi je i više nego jasno da bez bogatog seljaka nema ni bogate države,ali jesam protiv muljatora,zbog kojih časni i pošteni seljci nemogu da dođu do svojih prava!Pozdrav.
Veteran Odgovori
@Vesko
Da zaboravih,zbog tih i takvih vajnih poljoprivrednika vi i pitaj boga koliko još je radnika ostalo bez svojih radnih mesta,jer su upravo oni i njima bliski pokrali poljoprivredne kombinate,ustvari vi to ite kako dobro znate!
Vesko Odgovori
@ Veteran, sada su prihvatljiviji tvoji komentari. Vecina posteni i pravih seljaka muci svoju
muku, u odnosu na manjinu koji su se za bagatelu dograbili bivsih kombinata, a isto tako i
bivsih pojedinih direktora koji su uz "rad i za platu" 1990-tih nakupovali vise stotina ha polj.
zemljista. Pozdrav.
ante Odgovori
veteran@e moj veterane bas zbog takvih ka sto si ti zbog takvih je unistena ova drzava I ti si njihov pulin pa zato pricas protiv nas gradjana
Veteran Odgovori
@ante
Lepo ime,nema šta!Ne želim vama replicirati!!!
mali Odgovori
peticija je prvenstveno pokrenuta od malih poljoprivrednika koji nemogu da skrpe kraj sa krajem zbog ogromnih nameta ,malih otkupnih cena,nedobijanja u potpunosti i na vreme subvencija ,zanimljivo je da je 0.5 hektara isto kao i100 ha sto se tice PiO placanja isti iznos uplate oko 90000 din godisnje ,sto kod malih poljoprivrednika visestruko prelazi vrednost poznjevenog roda sa zemlje
darko Odgovori
Ovu peticiju treba organizovati po celoj srbiji,u sumadiji je stanje katastrofalno. ljudi duguju po par miliona a sva zemlja im nevredi toliko. Ovo je sramota sta rade sa seljakom!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.