• Pregleda: 4794

Poljoprivrednici potpisuju peticiju

Zbog ogromnih dugovanja, koja imaju po osnovu penzijsko–invalidskog i zdravstvenog osiguranja, subotički poljoprivrednici počeli su juče sa prikupljanjem potpisa koji će biti upućeni Vladi, nadležnim ministarstvima i Poreskoj upravi.
Poljoprivrednici potpisuju peticiju

Peticija sadrži pet zahteva u kojima se od države traži da se Zakon o penzijskom, zdravstvenom i socijalnom osiguranju stavi van snage; da se sva nastala potraživanja od strane države otpišu; da se svakom poljoprivrednom proizvođaču omogući da se registruje i plaća doprinose dok može, a da istu obavezu može prekinuti kad hoće, na svoju štetu; da Vlada i Ministarstvo poljoprivrede donesu nov zakon po kom bi obaveze prema državi bile srazmerne veličini poseda i da se svakom građaninu Srbije omogući besplatno zdravstveno osiguranje na osnovu 20 posto poreza koje građani plaćaju.

Kako kaže jedan od organizatora peticije Blaško Temunović, poljoprivrednici će moći davati svoje potpise u svim mestima na teritoriji Grada Subotice, a u planu je proširenje akcije i na celu Vojvodinu i Srbiju. Po njegovim rečima, prikupljanje potpisa trajaće do kraja meseca kako bi zahtevi početkom septembra bili upućeni na nadležne adrese.

Za detaljnije informacije o peticiji poljoprivrednici se mogu javiti lično Blašku Temunoviću na broj: 060–024–22–33.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

11
Vesko Odgovori
Treba da prikupljate potpise da se smanj porezi za stanove, kuce i poljoprivredno zemljiste,
da se prilagode prema ovim porezima u drugim susednim opstinama.
Ne treba dozvoliti da Maglai sa njegovom svitom kao neki feudalac određuje neka posebne
obaveze i namete građanima, dok to u blizoj i daljoj okolini nije slucaj.
ante Odgovori
vreme je da dase poljoprivrednici ujedine.da se izborimo za sva nasa prava protiv ovih korumpiranih politicara koji su nas doveli do ove situacije a tu su korumpirani I ovi iz porezke uprave a I sindikati samo gledaju kako da nas uniste.jer svi oni su lesinari svi zive na nasoj grbaci.neka gospodin direktor iz porezke uprave da se javno izjasni da koliko je njegova mesecna plata a I gradonacelnik da se izjasni.pa tako redom da se zna kome idu nase pare sta nam naplacuju na ime poreza.a tu su I politicke stanke I oni se finansiraju iz nasih poreza
sasa Odgovori
i tata bi sine...
Milan024 Odgovori
...hoće da voze Johh Deerr, a NECE da plaćaju poreze i doprinose državi, hoće u Jevropu, a NECE da poštuju OBAVEZE, koje ta ista JEVROPA propisuje... Ma more...!!!
Sojic Odgovori
Za sve se oni izbore ako ne milom onda silom isteraju nove traktore blokiraju puteve i mora da se zavrsi po njihovom!
poljoprivrednik Odgovori
Sramota voze džipove, letuju po raznim svetskim destinacijama, radnike koji im obrađuju zemlju ne ujavljuju, sada bi i porez da ne plaćaju.
Jedan veoma bogat tavankućanin ima u svom voznom parku četri luksuzna automobila, deca mu studiraju van Subotice, ima konstantno 10 radnika koji mu rade a koji nisu ujavljeni rade od ujutru do mraka za mizeriju, svake godine dotični letuje i odmara se na moru a radnici rimbače za njega.
Sve te poljoprivrednike posebno ove sa skupa treba prekontrolisati šta rade i koliki im je prihod, dosta više da sirotinja plaća sve a bogataši da se bogate ne plaćajući poreze.
stormwatch Odgovori
Samo molim vas, propustajte vozila Hitne Pomoci kada opet krenete da blokirate puteve.
mamin savet Odgovori
Ako neko izdaje 5 ari u zakup,- ili manje- i živi sam, isto mora da plaća oko 100 000 din godišnje,kao onaj, koji obrađuje 100 hektara, ima radnike, i pet članova domaćinstva. Nije ista zarada, o tome se radi, pa ni radnici ne plaćaju isti iznos osiguranja,i to zavisi od zarade.
Adam Odgovori
Bravo poljuprivrednici ,samo tako .Blokirajte sve, ima da se stoka odmah seti ko im daje plate mamicu im dzabalebarosku, ta banda nezna za normalan dijalog ,sve lopov do lopova. .
hooker Odgovori
al novci od arende su bome jako lipi.Sta da kazu nezaposleni,koji su ostali na ulici,bez ikakva primanja zahvaljujuci lopovskoj privatizaciji drzave?Kako ,ili cime oni da placaju ove ogromne namete?Nezaposlenima bi trebalo momentalno ukinuti sve namete,sve dok im grad ne obezbedi posao,i onda neka placaju.
mali Odgovori
rec je o tome da traze da se plati zdravstveno osiguranje unazad !!,a tada nisu ni imali knjizice overene jer nisu platili ..ako plate za 2008 overice knjizice i vratit vremeplovom unazad da iskoriste ?poljoprivredna penzija je 9300 din,a placa re 100000din godisnje ! i nametnuta obaveza hoces neces moras ...najbolje sve prodati pare u dzep pa po socijalnu pomoc od 20000 din ,decij dodatak ...,napominjem da oni imaju overene knjizice
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.