Komentara: 11
Pregleda: 5265

Poljoprivrednici potpisuju peticiju

15.08.2014. u 17:53h
Izvor: Radio Subotica
Zbog ogromnih dugovanja, koja imaju po osnovu penzijsko–invalidskog i zdravstvenog osiguranja, subotički poljoprivrednici počeli su juče sa prikupljanjem potpisa koji će biti upućeni Vladi, nadležnim ministarstvima i Poreskoj upravi.
Poljoprivrednici potpisuju peticiju

Peticija sadrži pet zahteva u kojima se od države traži da se Zakon o penzijskom, zdravstvenom i socijalnom osiguranju stavi van snage; da se sva nastala potraživanja od strane države otpišu; da se svakom poljoprivrednom proizvođaču omogući da se registruje i plaća doprinose dok može, a da istu obavezu može prekinuti kad hoće, na svoju štetu; da Vlada i Ministarstvo poljoprivrede donesu nov zakon po kom bi obaveze prema državi bile srazmerne veličini poseda i da se svakom građaninu Srbije omogući besplatno zdravstveno osiguranje na osnovu 20 posto poreza koje građani plaćaju.

Kako kaže jedan od organizatora peticije Blaško Temunović, poljoprivrednici će moći davati svoje potpise u svim mestima na teritoriji Grada Subotice, a u planu je proširenje akcije i na celu Vojvodinu i Srbiju. Po njegovim rečima, prikupljanje potpisa trajaće do kraja meseca kako bi zahtevi početkom septembra bili upućeni na nadležne adrese.

Za detaljnije informacije o peticiji poljoprivrednici se mogu javiti lično Blašku Temunoviću na broj: 060–024–22–33.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5265

Povezane vesti

Povezane teme

poljoprivrednici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.