Komentara: 30
Pregleda: 10478

Poljoprivrednici: Izmeniti Zakon o PIO

22.08.2014. u 15:10h
Izvor: RTV City
Zapisnik sa inicijativnog sastanka poljoprivrednika koji imaju dospela dugovanja sa kamatama po osnovu doprinosa za zdravstveno i penzijsko- invalidsko osiguranje, koji je prošle nedelje u Subotici organizovao zaštitnik građana Zlatko Marosiuk, upućen je na adrese četiri ministarstva.
Poljoprivrednici: Izmeniti Zakon o PIO

Nakon sastanka kome je prisustvovalo oko 150 individualnih poljoprivrednih proizvođača, kao i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, gradonačelnik Subotice i predstavnici Samostalnog sindikata, udruženja seljaka i Fonda PIO i Poreske uprave, odlučeno je da se podrže mere koje je predložila Kancelarija državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede.

U dokumentu koji su potpisali gradonačelnik Subotice, Jene Maglai i zaštitnik građana Zlatko Marosiuk, nalaze se i predlozi mera sa inicijativnog skupa. Predlaže se moratorijum na prinudnu naplatu dospelih potraživanja po osnovu za PIO, zdravstveno osiguranje i vodoprivredu do donošenja novih mera i izmene postojećih zakonski propisa, kao i da osiguranje poljoprivrednika bude dobrovoljno, da se period neplaćanja obaveznih doprinosa izuzme iz penzijskog staža, a ne da se vrši prinudna naplata, povezivanje staža osiguranja na isti način kao i u privredi i revizija svih utvrđenih dugovanja prema pomenutim obavezama zbog više slučajeva pogrešnog knjiženja .

Izvor: RTV City
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 30
Pregleda: 10478
Povezane vesti
Povezane teme
subvencije subvencije za poljoprivrednike poljoprivrednici poljoprivreda Zlatko Marosiuk šimon ostrogonac
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.