• Pregleda: 2316

Potpisivanje deklaracije o udruživanju sportskih klubova sa teritorije Subotice

U petak (15. novembra) simbolično u "pet do dvanaest" (11:55) u svečanoj sali Sportskog saveza grada Subotice biće potpisana deklaracija o međuklubskom udruživanju sportskih klubova sa teritorije grada Subotice koji se takmiče u najvišem stepenu takmičenja.
Potpisivanje deklaracije o udruživanju sportskih klubova sa teritorije Subotice

U utorak 12. novembra u 11 časova u svečanoj sali Sportskog saveza grada Subotice održana je panel diskusija na temu: “Izgradanja kriterijuma i stvaranje modela finansiranja sporta” na inicijativu ŽFK "Spartak".

Povod i razlog današnjeg tematskog sastanka je velika zabrinutost sportskih udruženja (klubova) sa teritorije grada Subotice za svoj status i trenutni položaj, koji ukazuju na svu složenost problema sve težeg finansiranja redovnih programskih aktivnosti klubova i sporta uopšte na nivou lokalne samouprave grada Subotice, a kojima je budućnost dovedena u pitanje.

Svrha diskusije istaknutih sportskih radnika imala je za cilj da svojim znanjem i iskustvom ukažu na neophodnost uspostavljanja sportskih kriterijuma i postavljanja modela funkcionisanja i finansiranja sporta na nivou lokalne samouprave grada Subotice.

Krajnji zaključak panel diskusije je zajednički nastup subotičkih klubova prema odabranim, izabranim i imenovanim licima iz političkog života, pre svega ka šefovima odborničkih grupa, Pokrajinskim odbornicima i Republičkim poslanicima, koja bi imala za cilj da daju političku podršku za pokretanje neophodnih promena postojećeg niskog procenta budžeta za sport na teritoriji grada Subotice, s obzirom na broj sportskih klubova i indirektnih korisnika budžeta, sa krajnjim ciljem da, u interesu svih, dođe do povećanja procenta izdvajanja sredstava za sport iz budžeta grada Subotice.

Inicijativa ŽFK "Spartak" je jednoglasno prihvaćena od strane sportskih klubova koji se takmiče u najvišem stepenu takmičenja, a Sportski savez grada Subotice i sportsko društvo "Jovan Mikić Spartak" su takođe dali punu podršku inicijativi i direktno će se uključiti u ostvarivanju usvojenih zaključaka.

Ovo je prvi značajan korak, posle mnogo godina, ka udruživanju sportskih klubova sa teritorije Subotice, radi zahteva sportista i sportskih klubova da se obezbede veća sredstva i bolji uslovi za ostvarivanje sportskih rezultata.

Izvor: ŽFK "Spartak"

povezane teme

3
Veselin Odgovori
Ništa meni ovo nije jasno... Pa zar nisku ti klubovi već udruženi u Sportski savez Grada Subotice i zar ne bi trebalo da bude obaveza Sportskog saveza Subotice da se zauzima i zalaže za sve gore navedeno zbog čega se pomenuti klubovi udružuju? Koliko ja znam SSGS i postoji zato da bi pomagao svim klubovima (članovima) oko njihovog rada, finansiranja i u opšte svega vezanog za sport, on bi trebao da radi sve gore navedeno,i da lobira za naše interese kako kod državnih organa tako i kod svih ostalih koji mogu uticati na to da klubovi bolje i lakše funkcionišu kao i da postižu bolje rezultate.
Koja je svrha nekog novog udruživanja, znači li to da oni smatraju da SSGS ne radi ono na šta ga obavezuje statut , ili ja možda grešim kad mislim da sve navedeno bi trebao da radi SSGS?
amater Odgovori
Ne lupetajte, Subotica ima mnogo, mnogo važnijih potreba za uduživanjima osim ovih političkih, koji se kriju iza sporta. Narod nema za hleb!!!!
milan Odgovori
to je gospodo jos jedan pokusaj Arsicevaca da se domognu jos kojeg gradskog dinara,posto u fudbalu ti ugovori i ta prodaja igraca nije dovoljno velika lova da zasiti njihov apetit,nego ce sad da jos vise zahvate rukom u tu malu gradsku kasicu.sta bi bilo da se donese pravilnik po kome lepo ako prelazis u profi kategoriju-prodajes/kupujes igrace,ugovori i ostalo,da lepo nemas nista sa gradskom kasicom jer ti radis biznis,pa da onda ostali manje popularni sportovi mogu malo da zivnu i da dodju do nekog dinara.nisu sva deca u fudbalu,postoji jos mnogo lepih sportova.a sto se tice podrske sportskog udruzenja Spartak,bas me zanima kakva je to podrska data,kad gospodin Santo nije godinama zakazao nijednu sednicu UO niti skupstinu,bilo je pitanje dal ce se uopste uspeti preregistrovati,racun u blokadi....a on ne bi dao ostavku ni mrtav,ko Pantelija...sam sebi
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.