Komentara: 3
Pregleda: 2934

Potpisivanje deklaracije o udruživanju sportskih klubova sa teritorije Subotice

13.11.2013. u 12:34h
Izvor: ŽFK "Spartak"
U petak (15. novembra) simbolično u "pet do dvanaest" (11:55) u svečanoj sali Sportskog saveza grada Subotice biće potpisana deklaracija o međuklubskom udruživanju sportskih klubova sa teritorije grada Subotice koji se takmiče u najvišem stepenu takmičenja.
Potpisivanje deklaracije o udruživanju sportskih klubova sa teritorije Subotice

U utorak 12. novembra u 11 časova u svečanoj sali Sportskog saveza grada Subotice održana je panel diskusija na temu: “Izgradanja kriterijuma i stvaranje modela finansiranja sporta” na inicijativu ŽFK "Spartak".

Povod i razlog današnjeg tematskog sastanka je velika zabrinutost sportskih udruženja (klubova) sa teritorije grada Subotice za svoj status i trenutni položaj, koji ukazuju na svu složenost problema sve težeg finansiranja redovnih programskih aktivnosti klubova i sporta uopšte na nivou lokalne samouprave grada Subotice, a kojima je budućnost dovedena u pitanje.

Svrha diskusije istaknutih sportskih radnika imala je za cilj da svojim znanjem i iskustvom ukažu na neophodnost uspostavljanja sportskih kriterijuma i postavljanja modela funkcionisanja i finansiranja sporta na nivou lokalne samouprave grada Subotice.

Krajnji zaključak panel diskusije je zajednički nastup subotičkih klubova prema odabranim, izabranim i imenovanim licima iz političkog života, pre svega ka šefovima odborničkih grupa, Pokrajinskim odbornicima i Republičkim poslanicima, koja bi imala za cilj da daju političku podršku za pokretanje neophodnih promena postojećeg niskog procenta budžeta za sport na teritoriji grada Subotice, s obzirom na broj sportskih klubova i indirektnih korisnika budžeta, sa krajnjim ciljem da, u interesu svih, dođe do povećanja procenta izdvajanja sredstava za sport iz budžeta grada Subotice.

Inicijativa ŽFK "Spartak" je jednoglasno prihvaćena od strane sportskih klubova koji se takmiče u najvišem stepenu takmičenja, a Sportski savez grada Subotice i sportsko društvo "Jovan Mikić Spartak" su takođe dali punu podršku inicijativi i direktno će se uključiti u ostvarivanju usvojenih zaključaka.

Ovo je prvi značajan korak, posle mnogo godina, ka udruživanju sportskih klubova sa teritorije Subotice, radi zahteva sportista i sportskih klubova da se obezbede veća sredstva i bolji uslovi za ostvarivanje sportskih rezultata.

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2934

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

sportski savez subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.