Komentara: 10
Pregleda: 4347

Potpisana deklaracija o udruživanju sportskih klubova koji nose ime "Spartak"

15.11.2013. u 16:41h
Izvor: ŽFK "Spartak"
U Sportskom savezu Subotice, simbolično u pet do dvanaest, predstavnici subotičkih klubova, koji se pod zajedničkim imenom Spartak takmiče u najvišem rangu takmičenja, potpisali su Sportsku deklaraciju o međuklupskoj saradnji.
Potpisana deklaracija o udruživanju sportskih klubova koji nose ime "Spartak"

Cilj ovog sportskog udruženja je da klubovi potpisnici svojim zajedničkim delovanjem i u saradnji sa Sportskim savezom Subotice i Sporskim društvom "Jovan Mikić Spartak", ubuduće rešavaju najznačajnija pitanja iz oblasti sporta na lokalnom nivou. Krajnji cilj je obezbeđivanje boljih uslova za sve sportske subjekte koji egzistiraju na teritoriji Grada Subotice.

Izabrana je desetočlana radna grupa čiji je zadatak da pripremi platformu za predstojeći dijalog sa predstavnicima političkih partija. Krajnji cilj je da korisnici budžetskih sredstava u oblasti sporta direktno utiču na kreiranje budžetske pozicije koja je predviđena za sport.

Drugi zajednički cilj je izrada Pravilnika o kategorizaciji i načinu finansiranja sportskih udruženja (klubova). Ovaj zadatak se zasniva na odredbama Zakona o sportu koji za kategorizaciju sportskih subjekata predviđa sledeće kriterijume: status sporta na nacionalnom i međunarodnom planu, tradicija sporta u gradu, rang takmičenja, postignuti rezultati u protekloj takmičarskoj sezoni, broj takmičarskih ekipa u redovnom sistemu takmičenja, broj angažovanih stručnjaka sa adekvatnim obrazovanjem, broj reprezentativaca i drugo. Uvažena je sugestija da sportski subjekati do kraja sledeće nedelje dostave svoje predloge u kojima će predložiti dopunske elemente kategorizacije. Predviđeno je formiranje koordinacionog tela koje će raspravljati o svakom predlogu pre konačnog usvajanja i implementacije u Pravilnik o kategorizaciji i načinu finansiranja.

Potpisana deklaracija o udruživanju sportskih klubova koji nose ime "Spartak"

(foto: Sportski savez Subotice / Dejan Vuković)

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 4347

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

jovan mikić spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.