• Pregleda: 3302

Potpisani ugovori o realizaciji dva projekta u Gerontološkom centru

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju prof. dr Vesna Kopitović i direktor Gerontološkog centra u Subotici potpisali su ugovore o dodeli novca po javnom konkursu za finansiranje, odnosno sufinansiranje mera, aktivnosti i programa u oblasti socijalne zaštite.
Potpisani ugovori o realizaciji dva projekta u Gerontološkom centru

Reč je o projektu "Bezbednost kao uslov za kvalitetan život korisnika" u vrednosti od 1,7 miliona dinara i "Seoski domaćin" u vrednosti od milion dinara. Pokrajinska sekretarka obišla je i subotičku bolnicu povodom donacije ultrazvučnog aparata za pregled trudnica koji je obezbeđen zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

U Gerontološkom centru potpisana su dva ugovora o realizaciji projekata: “Seoski domaćin” i “Bezbednost kao uslov za kvalitetan život korisnika”. Kroz projekat “Seoski domaćin” biće zaposlena četiri muškarca, koji će da obavljaju poslove gerento-domaćica.

Vlada Vojvodine do sada je uvek pružala podršku Gerontološkom centru u realizaciji raznih projekata koji imaju za cilj bezbednost i bolji život korisnika. Pokrajinska sekretarka je ocenila da Subotički Gerontološki centar uvek ima kvalitetne projekte.

Direktor Gerontološkog centra je i najavio da ima u planu da realizuje i projekat otvaranje igrališta za invalidna i dementna lica. Projekat bi bio realizovan po uzoru na iskustva sličnih ustanova u Sloveniji.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

5
Dzej Odgovori
I naravno Dzej :)
Bona fide Odgovori
Ljudi ovaj covrk je ne iskoriscen. Dajte mu da nesto konkretno radi. Propadosmo zbog toga!
nana Odgovori
Gospodine Ivaniševiću za dobrim konjem se diže prašina. Nastavite stručno i profesionalno raditi ovaj humani posao na korist ustanove i ovog tužnog grada. KAMO SREĆE DA OVAKAV ČOVEK UPRAVLJA I GRADSKOM BOLNICOM.
Bona fide Odgovori
@nana: Super. Ja podrzavam vas predlog pa da vidimo dali ce se ukinuti liste cekanja, dali ce stici savremeni aparati, cisti carsafi, ljubazno osoblje, da nema mita i protekcije...
boba Odgovori
I njegova ce dogoreti samo polako sad je Dilas na redu stice i do Subotice!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.